投稿一覽 > 過往記錄 > 瀏覽內容
請問有無人知道八和粵劇培訓班好唔好?
日期:2006/10/13 16:44
留言者:初哥

我想學吓做手和提高唱功, 請問有無人知道八和粵劇學院是否教得好? 抵玩? 依家報名得唔得? 是否接受插班生?

Page: [1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9] [10] [11] [12] [13] [14] [15] [16] [17] [18] [19] [20] [21] [22] < 回上一頁

Re: 請問有無人知道八和粵劇培訓班好唔好? ( No.217 )
日期:2007/06/20 23:46
留言者:法眼

呀一:
據說今年沒有人可以升到專業班,所以那双焦唔離開,更有打算新秀團會和專業班一起上課,新秀團係由威伯揸莊,所以789留言內唱罵啲老棺有無罵威伯,但背後一樣話佢唔好人.

123:有関為何有專業班可看No.177留言便知道 (表情6)

Re: 請問有無人知道八和粵劇培訓班好唔好? ( No.218 )
日期:2007/06/21 00:40
留言者:口痕友

喂, 低班b仔, 講野要清楚d, 我手頭都有一份八和的上課時間表, 似乎唔見進修班同初班有同一日上基功課wor!! 如閣下是初b班, 那麼同日上課的是專業班!! 會否係因為人家以為你們上課都要用那些把子, 所以留給你們用呢?

又或者閣下所講的是輔導課呢? 輔導課通常都係最後用者收把子, 我以前上輔導課, 好多時都未用過d把子, 下課都要幫手收, 因為之前d人唔知大家仲會否用嘛! 睇開d啦!! 至於兩位師姐, 一時唔偷鷄就做保長, 唔好提啦, 佢地通常只會處理私貨, 我就無見過佢地有幫手收公家把子囉!

Re: 請問有無人知道八和粵劇培訓班好唔好? ( No.219 )
日期:2007/06/21 09:26
留言者:老成

我睇咗幾個月,發覺你地都係對八和有d偏心,我係演藝溝八和d學生,八和而家點我唔係好清楚,但係演藝係衰過八和未走嗰時,
你話八和主事人,又話雙焦,係就係高焦好寸,但冇乜嘢佢都唔會隨便鬧人,返學都好勤力,
我對比過今昔變化,所以我唔係好信你地講d野.

Re: 請問有無人知道八和粵劇培訓班好唔好? ( No.220 )
日期:2007/06/21 09:52
留言者:呀一

低班B仔
咁委屈米唔好讀囉, 講到個個都恰你咁~ (沉思)

Re: 請問有無人知道八和粵劇培訓班好唔好? ( No.221 )
日期:2007/06/21 09:59
留言者:呀一

法眼 )))
咁都得?
真係公器私用喎
不過, 其他團用8禾學院既資源都唔係第一次架勒!
個咩"車零團"米一樣利用上課時間排咩"木貴鷹"

Re: 請問有無人知道八和粵劇培訓班好唔好? ( No.222 )
日期:2007/06/21 11:41
留言者:123

慨嘆天下烏雅一樣黑!!

我覺得最緊要報讀時, 知道自己想要咩野, 自己有雙腳, 有對眼, 有個腦, 自己執生走位啦!!

Re: 請問有無人知道八和粵劇培訓班好唔好? ( No.223 )
日期:2007/06/21 12:59
留言者:目擊証人

老成,
高師姐經常黑面, 責罵他人由她心情而定, 決不是你所說 "冇乜嘢佢都唔會隨便鬧人"
我猜近年,她已經到達大地在她腳下的妄想症了 !
老成, 你是789化身嗎 ?

Re: 請問有無人知道八和粵劇培訓班好唔好? ( No.224 )
日期:2007/06/21 13:13
留言者:法眼

我從末見有人說高焦好!話佢一就同佢唔熟,一就入車零團

Re: 請問有無人知道八和粵劇培訓班好唔好? ( No.225 )
日期:2007/06/21 13:52
留言者:vv

咩係車零團?

Re: 請問有無人知道八和粵劇培訓班好唔好? ( No.226 )
日期:2007/06/21 23:11
留言者:低班b仔

啊呀!口痕友係d所謂師兄抑或師姐呀!應真失覺晒噃!

你地吳係睇人唔到既咩!我已為連字都睇唔到添!

你地唔係剩得把口架g麻!

係呀個兩隻冇收過野,都好過你地,你地明明用完來排戲,用完就丟低。重話有人搞掂。

咁口痕, 查藥膏na!你話地d低班b仔冇資格講野發言咩,你因住好似個兩隻咁,俾人寫蝦新人,玩勢力呀。況且,我都係代表我地一班低班b仔發言,代抱不平啫。我地都係學你咁愛之深,責之切。向你地一班師兄師姐學習學習啫。你話學得足唔足呀!

Re: 請問有無人知道八和粵劇培訓班好唔好? ( No.227 )
日期:2007/06/21 23:31
留言者:家長

講八和唔公道不止成人班學生有怨言,連兒童班啲家長都有怨言,因為其中一名學員個亞媽本來係鑼古班學員,但可以参加兒童班于八月一個長劇演出,就是做個仔個老母,試問其他人可唔可以做?係唔報其他班都可以參加演出?演科無人可以做那角式嗎?係主事人真係隻手遮天,所以主事人成日比人駡,而陳主席又比佢亂來.

Re: 請問有無人知道八和粵劇培訓班好唔好? ( No.228 )
日期:2007/06/21 23:31
留言者:家長

立哥係咪講事實要被取消!!!!!!!! (大哭) (大哭) (大哭) (大哭)

Page: [1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9] [10] [11] [12] [13] [14] [15] [16] [17] [18] [19] [20] [21] [22] < 回上一頁

- 阿立粵曲天地 -
聲明

阿立粵曲天地(以下稱本網)所有留言區是以即時上載留言的方式運作,本網對所有留言的真實性、完整性及立場,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網之立場,讀者不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性,讀者若因信賴留言而招致任何損失,本網概不負責。 由於所有留言區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題或涉及任何侵權行為,請聯絡本網。本網有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,亦不可上載任何侵權文章,照片,曲詞,錄音及影片,敬請自律。 所有網內留言或文章,留言者均不可保留文章或留言的個人或非個人版權權利,惟他人如需在別處引述或登出,請註明出處。