投稿一覽 > 過往記錄 > 瀏覽內容
御玲瓏/康華
日期:2007/07/27 22:46
留言者:lucy

大家覺得御玲瓏和康華是否近年最有實力的新晉花旦?有看過她們的戲嗎?我看過兩位小妮子的演出,不錯的!!值得支持 (大笑)

Page: [1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9] [10] [11] < 回上一頁

Re: 御玲瓏/康華 ( No.6 )
日期:2007/07/28 21:07
留言者:香蕉駙馬

lucy,

請你教我怎讓刪除別人的留言好嗎? 你就刪我的吧! 我絕不介意。 (微笑)

Re: 御玲瓏/康華 ( No.7 )
日期:2007/07/28 21:32

香蕉駙馬,不好意思,其實我也不知道怎樣刪除別人的留言,我想我只是按錯了制。

Re: 御玲瓏/康華 ( No.8 )
日期:2007/07/28 21:50
留言者:柳摇金

其实这里是一个论坛, 除了过分出格或违法的, 为什么要删来删去, 搞实际上的审查? 声明各人意见不代表网主不就得啦? 真搞不清楚!!!! (沉思) (沉思)

Re: 御玲瓏/康華 ( No.9 )
日期:2007/07/29 03:26
留言者:香蕉駙馬

lucy,

我在 #6 是跟你開玩笑的,目的是想讓你知道,要刪除別人的帖子,必須輸入密碼。單憑誤打誤撞,那幾乎是不可能的。
能刪除帖子的,除了立哥以外,只有發帖者本人。要是立哥做的,他通常會先加以註明,而不會馬上把整篇刪掉。因此,你用不著自責。 (微笑)

Re: 御玲瓏/康華 ( No.11 )
日期:2007/08/01 00:29
留言者:後生戲迷

路是自己選擇的,其實康華同玲瓏也很喜歡做戲,如果她們不喜歡,阿媽阿爸也是迫不來的。不過唔讀書學戲就真係好大問題,做戲而家搵唔到食,就算有父母養,都係咁話。如果有人搵你去外國登台,一句英文都唔識點得?

不過話分兩頭,以前d老官係由好細個學起,佢地幾位既訓練已經好多,大家都依然有咁多地方覺得佢地未夠好,而家後生學緊既,要返工返學,好難專心學野,如你們所言,質數更難突破。乜都唔做導戲又唔係咁好,唉....好矛盾呢!

Re: 御玲瓏/康華 ( No.12 )
日期:2007/08/01 00:38

老戲迷,我想問你知道康華,東昇兩姐妹勤力嗎?聽說康華真是十分勤奮的,外面經常以御玲瓏與康華相比。我覺得這樣會給了她們無形的壓力,至於御東昇,我覺得在此方面她好像是佔優的,因為在此一輩年輕演員沒有對手,只要她肯努力,加上父母在經濟上的幫忙,必定有成功的一天。 (微笑)

Re: 御玲瓏/康華 ( No.14 )
日期:2007/08/01 15:37
留言者:許老師學生

本來唔打算發言,但睇見老戲迷先生,對已經仙去既許堅信許老師發表既一D錯誤觀點,作爲曾經跟隨許老師學習既我,有必要出來指正,還先人一個清白.

一.老戲迷先生,你話許老師有一個習慣唔記得0左就作,我想請問你點知許老師唔記得0左?唔通教學內容你比許老仲清楚?唔通你都系跟許老師既學生?

二,就老戲迷先生既"作"字,我想請問你從何見得許老師既野系"作"出來,傳統既野唔通你比許老師仲清楚?許老師既師傅系--文覺非 先生,請問你師傅系?

三,老戲迷先生 你話許老師唔教秘訣唔係幾肯教野,我想話呢一點系你對許老師最錯誤既觀點.我念所有跟過許老師學野既人,都清楚許老師系非常熱愛教學,課堂上作爲老師既佢郁得比學生仲要多,分分鍾學生做佐一次,佢已經身體力行甘示範佐三次,仲苦口婆心甘要同學留意竅門,學生唔明,絕對有問必答,有答必教,有教無不盡心盡力.我跟許老師學習多年,從來未聽過有學生投訴許老師唔肯教野,第一次睇到既就系出自老戲迷先生你既筆下.

最後,我想講網上討論區發言系自由既,但如果某些人系道聽途說或缺乏實質證據下,就發表一D對他人名譽有影響既言論,我認爲系極度缺乏責任心既表現.
況且許老師已經仙去,就算面對你如此錯誤既指控也都無從辯駁.你話公平嗎?
如果許老師認爲我講得唔夠徹底,唔知會唔會親自三口六面同你講清楚..

Re: 御玲瓏/康華 ( No.17 )
日期:2007/08/02 16:28
留言者:金田一

輯兇數學題:
老戲迷=啦啦=789=老成=區Xx

(大哭) (大哭)

Re: 御玲瓏/康華 ( No.18 )
日期:2007/08/02 13:02
留言者:路人

老戲迷,御玲瓏姐妹0黎緊將會做任白戲,你睇好嗎?向來擅做任白戲的是康華,聽說已到走火入魔的階段,你有什麼意見?我看過,我鍾意佢做武場戲多0的!還有雅琪善婷,聽說她們向來勤奮,很得老師和行內人歡心,看到你一句"眼見雅琪同善婷在大小宴會串門子埋堆,就覺得佢地做老0左三十年0既人0既事,何必?"其實兩位小妹妹條件唔錯,跟本唔使禁做,但係這圈子就係要靠埋堆,她們不得不這樣。其實我覺得,只要她們肯下努力,注意自己言行和對人之態度,不要驕傲自滿,憑著她們的條件,將會是粵劇觀眾之福 (好!)

Re: 御玲瓏/康華 ( No.19 )
日期:2007/08/02 14:42
留言者:柯南

金田一
咁都比你查到 (拍掌)

Re: 御玲瓏/康華 ( No.20 )
日期:2007/08/02 15:34
留言者:展超

金田一,
其實我都估到係佢,不過見佢寫咁多嘢比大家睇,話晒我都係一個八八掛掛的人黎,咁咪唔揭穿佢囉,佢最鍾意間唔中繞個圈來讚自己。但係佢寫的嘢都半真半假。
哈哈同一丁都應該係佢,好似重有其他都係佢黎,可能有千千萬萬個佢,好驚呀! (表情4)

Re: 御玲瓏/康華 ( No.21 )
日期:2007/08/02 21:49
留言者:南風吹雪

哈 !
其實好多人都知 !!!!
好野~~~~~~~~
(好!) (拍掌) (拍掌) (好!)

Page: [1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9] [10] [11] < 回上一頁

- 阿立粵曲天地 -
聲明

阿立粵曲天地(以下稱本網)所有留言區是以即時上載留言的方式運作,本網對所有留言的真實性、完整性及立場,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網之立場,讀者不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性,讀者若因信賴留言而招致任何損失,本網概不負責。 由於所有留言區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題或涉及任何侵權行為,請聯絡本網。本網有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,亦不可上載任何侵權文章,照片,曲詞,錄音及影片,敬請自律。 所有網內留言或文章,留言者均不可保留文章或留言的個人或非個人版權權利,惟他人如需在別處引述或登出,請註明出處。