投稿一覽 > 過往記錄 > 瀏覽內容
搵銀粵劇學院大披露
日期:2007/06/10 15:33
留言者:789

有人話講吓搵銀粵劇學院,所以想披露吓而家啲搵銀粵劇學院方法,等大家知道點解咁多人攻擊別人.
第一類,自己要玩,唔夠人夾錢,一邊鬧人一邊幫人,搵拍拿分擔支出.
第二類,專教大陸陳記新曲,博你唔識,細心教導,收多幾堂私鐘錢.
第三類,教得細心,逢人都讚,博你開鬚,斬你一舊.
第四類,小型演出,演出車馬費收一百,跟佢排戲收學費俾夠一千.
第五類,扮演出支出好大,其實次次用錄音播帶,學生變咗廉價演員.

Page: [1] [2] [3] [4] < 回上一頁

Re: 搵銀粵劇學院大披露 ( No.1 )
日期:2007/06/10 16:38
留言者:yy

唔止上述還有時時攪show,又耍給演出費、又耍師鐘開戲、又耍出埋老師出show和嘉賓份演出費,同老師做仲耍封利是,一句講哂掠水。

Re: 搵銀粵劇學院大披露 ( No.2 )
日期:2007/06/11 03:57
留言者:史泰蛇

人地問我史泰蛇,佈景邊間係最好,梗係搵我史泰蛇,咁樣做戲慳番筆.

記住做戲佈景要訂廣興,特廉收費,唔使話人地賺到你入肉,認住我史泰蛇,十足第一滴血史泰蛇...啦啦啦...史泰蛇最叻,又最有手尾. (好!) (好!) (好!) (好!) (好!)

Re: 搵銀粵劇學院大披露 ( No.3 )
日期:2007/06/11 13:14
留言者:金手指

請問789係講緊某間叫'搵銀粵劇學苑',定係講緊一般的搵銀粵劇學院呢?

真係有好多學曲學戲的地方,經常借詞搞演出,話咁樣先可以提高水平....個學生圓台都未走好,老師就叫去跑跑兵,動輒幾百一千,無知的學生聽到以為係有幾百蚊收,結果係要俾幾百,嚇到走都走唔切!!...哈哈.... (大笑) (大笑)

其他人都好唔得去邊,操曲排戲,全部都係要學生另外俾錢,無底深潭!!

所以話玩粵劇粵曲係好奢侈!

Re: 搵銀粵劇學院大披露 ( No.4 )
日期:2007/06/11 13:26
留言者:Gigi

Re: 搵銀粵劇學院大披露 ( No.5 )
日期:2007/06/11 17:21
留言者:牛奶妹

無底深潭,出一次show就操曲100次都聽過,師父賺操曲錢都和味..

(表情36) (表情36) (表情36)

Re: 搵銀粵劇學院大披露 ( No.6 )
日期:2007/06/11 20:59
留言者:sam

nothing is compulsory. Surely everyone is free not to perform?????

Re: 搵銀粵劇學院大披露 ( No.7 )
日期:2007/06/12 00:20
留言者:789

梗銀搵銀手法大披露啦,唔好指邊一個,不過聽啲網友講,指出一下,等知所走位,慳返啲錢而已.
成日鍾意講是非,其實呢條村,來來去去都係嗰幾個,仲有啲黑勢力,故意挑撥,都係呢個禮拜至嚟呢條〔天神村〕已經變得〔神神地〕,睇嚟又係走既時候啦.

Re: 搵銀粵劇學院大披露 ( No.8 )
日期:2007/06/12 14:35
留言者:skeppi
電郵:niyon99@hotmail.com

Re: No.6

有時人在江湖,真係身不由己!
試過旁聽過某曲苑一節,見 d 學員响度"科"錢,原來老師生日....
如果我係正式學員,可以避免嗎? (沉思)

Re: 搵銀粵劇學院大披露 ( No.9 )
日期:2007/06/12 15:37
留言者:sam

you are free to leave the club. Surely there is no contract signed. SUrely they would not beat you up if you leave them. You are there under your own will.
Find a club that suit your taste.
If you stay there for reasons that only you know you have to take the good and the bad.

Just like someone complained bitterly about her sifu. Almost suggesting that her sifu is not fit to be a human being. Yet she stayed with him.

This is a hobby for most people. You are there to have fun. ...or may be not

Re: 搵銀粵劇學院大披露 ( No.10 )
日期:2007/06/12 18:45
留言者:八卦

見到各位嘅留言對d學院嘅評價, 同埋789對八和、演藝嘅評論.
講到依家學粵劇咁黑暗, 令人卻步.
樣樣都講$, 講關係, 又唔係真心教, 淨係為$.
睇黎粵劇會死係佢地手上.
其實仲有冇人為粵劇好, 唔為$, 只為培育人才呢?

Re: 搵銀粵劇學院大披露 ( No.11 )
日期:2007/06/12 18:55
留言者:unclechin個老師

一定有................,
鳳毛麟角..... (表情12)

Page: [1] [2] [3] [4] < 回上一頁

- 阿立粵曲天地 -
聲明

阿立粵曲天地(以下稱本網)所有留言區是以即時上載留言的方式運作,本網對所有留言的真實性、完整性及立場,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網之立場,讀者不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性,讀者若因信賴留言而招致任何損失,本網概不負責。 由於所有留言區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題或涉及任何侵權行為,請聯絡本網。本網有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,亦不可上載任何侵權文章,照片,曲詞,錄音及影片,敬請自律。 所有網內留言或文章,留言者均不可保留文章或留言的個人或非個人版權權利,惟他人如需在別處引述或登出,請註明出處。