投稿一覽 > 過往記錄 > 瀏覽內容
搵銀粵劇學院大披露
日期:2007/06/10 15:33
留言者:789

有人話講吓搵銀粵劇學院,所以想披露吓而家啲搵銀粵劇學院方法,等大家知道點解咁多人攻擊別人.
第一類,自己要玩,唔夠人夾錢,一邊鬧人一邊幫人,搵拍拿分擔支出.
第二類,專教大陸陳記新曲,博你唔識,細心教導,收多幾堂私鐘錢.
第三類,教得細心,逢人都讚,博你開鬚,斬你一舊.
第四類,小型演出,演出車馬費收一百,跟佢排戲收學費俾夠一千.
第五類,扮演出支出好大,其實次次用錄音播帶,學生變咗廉價演員.

Page: [1] [2] [3] [4] < 回上一頁

Re: 搵銀粵劇學院大披露 ( No.12 )
日期:2007/06/19 11:35
留言者:樂青

仙X, 新X,喺唔喺789講嗰D呀.

Re: 搵銀粵劇學院大披露 ( No.13 )
日期:2007/06/19 20:29
留言者:尺五線

無意地路過這裡 (表情37)

驚訝很多高人朋友~ (拍掌)

該要~~會心一笑 (大笑)

還是~~感慨冷笑 (沉思)

哈哈~~還是過路比較合~~~~~表情37) (表情37) (閉嘴)

Re: 搵銀粵劇學院大披露 ( No.14 )
日期:2007/06/19 21:17
留言者:

Re: No.8

> 試過旁聽過某曲苑一節,見 d 學員响度"科"錢,原來老師生日....
> 如果我係正式學員,可以避免嗎?

skeppi 前輩:

如果學生同 老師 有 師「父」之感情,就算是平時也會買野俾老師食、隨緣送披肩、頸巾、小首飾給老師,過年過節生日送禮給老師也是人之常情,送與不送在乎每個同學自己出心。

如果只有交完學費學完野就走之純商業關係,當然無權徵收額外學費,我不想做的無人能迫我。

以上是小妹愚見。 (喜悅) (喜悅) (喜悅)

Re: 搵銀粵劇學院大披露 ( No.15 )
日期:2007/06/20 07:23
留言者:skeppi
電郵:niyon99@hotmail.com

雲姐,

小弟並非前輩,乜解究咁大巴摑埋嚟! (表情4)

雲姐所言極是, (好!) 是小弟失言了,細想仙鳳與雛鳳師徒關係,真的比親人還要親,女姐(鳳凰女)對徐小明之愛護提携,令人感動...

只是當時看到個別學員私下嘀嘀咕咕....

Re: 搵銀粵劇學院大披露 ( No.16 )
日期:2007/06/20 08:28
留言者:

我曾經在劍x學戲,冇拜師,但係師父生日,大師姐要每人夾錢送禮同買席券,唔見咗成千蚊,好慶!
成班人都話夾,有幾個想唔夾都俾人用眼神射死,你話有冇自由?

Re: 搵銀粵劇學院大披露 ( No.17 )
日期:2007/06/20 10:46
留言者:Irene

唔係個個師傅都係咁,我的師傅就唔同了,我地成班同學同佢宵夜,她都要出埋份錢,拒絕我地請她,過時過節想送禮或請她食飯,她也拒絕,生日更加免。

Re: 搵銀粵劇學院大披露 ( No.18 )
日期:2007/06/20 13:09
留言者:

係邊個?介紹吓啦.

Re: 搵銀粵劇學院大披露 ( No.19 )
日期:2007/06/20 14:08
留言者:YY

剛剛路過,入黎八下。。。
同意邦既講法,唔夾錢真係比人用眼射架!又要比咩雜費,但唔知咩用途。 (表情36)
Irene你老師好wor!介紹下啦!
想請問下,如果老師教得好慢,算唔算掠水吖?一首15分鐘既曲搞足2X個堂(教唱+18個學生對唱番比老師聼)。。。

Re: 搵銀粵劇學院大披露 ( No.20 )
日期:2007/06/20 14:51
留言者:閒人

嘩.....搵搵埋埋都唔夠俾咁多費用.

Re: 搵銀粵劇學院大披露 ( No.21 )
日期:2007/06/20 14:55
留言者:Ah Q

事實上好似任姐、仙姐、女姐咁好嘅師父又真係唔多!今時今日,掠水嘅師父比比皆是!

Re: 搵銀粵劇學院大披露 ( No.22 )
日期:2007/06/20 15:11
留言者:Irene

我已前提這位老師,但馬上引起老非攻擊,現在唔敢喺此處提了,免又比老非有機會攻擊啦!

Re: 搵銀粵劇學院大披露 ( No.23 )
日期:2007/06/20 15:47
留言者:VV

其實我地都有交學費, 點解仲要成日請食飯送禮? 之前我跟有個師父學左四個月到, 全班得好少同學, 都唔夠十個, 師父話要攪會慶, 佢開到聲要我地每人包一圍, 真係離晒譜, 佢冇咁多人就好心唔好攪咁多圍la, 上堂又唔係教得好, 掛住吹水講費話, 之後我梗係走人唔學啦, 再學落去我真係成份糧比晒佢.

又成日叫我出show, 佢出show時又要我地送呢樣送果樣, 佢唱首歌又話要我地封利是, 之後攪攪下成班同學都走晒..

Page: [1] [2] [3] [4] < 回上一頁

- 阿立粵曲天地 -
聲明

阿立粵曲天地(以下稱本網)所有留言區是以即時上載留言的方式運作,本網對所有留言的真實性、完整性及立場,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網之立場,讀者不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性,讀者若因信賴留言而招致任何損失,本網概不負責。 由於所有留言區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題或涉及任何侵權行為,請聯絡本網。本網有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,亦不可上載任何侵權文章,照片,曲詞,錄音及影片,敬請自律。 所有網內留言或文章,留言者均不可保留文章或留言的個人或非個人版權權利,惟他人如需在別處引述或登出,請註明出處。