注意:這編討論暫時封鎖,不可加入新的投稿留言。
投稿一覽 > 討論內容
粤曲演唱會革命?
日期:2010/10/28 11:05
留言者:mslam

早兩晚第一次看"黄X琪粤曲演唱會",真是"火都嚟埋"!!!
她一直推廣粵曲潮唱,好壞與否,是見仁見智,但當晚所見,簡直不能接受! 當中一位子喉演唱者,所穿服裝低胸 、 露背兼透視,邊唱邊跳,簡直令人嘔心...!
知否粵劇/粵曲是一項非常優美的傳統藝術,絕不能被破壞污染,相信這是所有粵曲愛好者的心聲。看了這個表演,心情非常激動,亦令我們這班正接受正統粵劇訓練,默默將粵劇推廣的人,非常難過悲慟 !!!
這位女仕簡直侮辱了粵劇藝術,亦不配唱粵曲,如要展露,大可開場個人艷舞show哩!!!
其實現今社會風氣,已經被一班所謂"c模"污染,每天打開報紙,亦只見低胸露股,風化罪案也急劇增加,實在令人痛心! 現在想連傳統藝術也去汚染,眾妖孽休想!

修正或封鎖

Page: [1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] < 回上一頁

Re: 粤曲演唱會革命? ( No.46 )
日期:2010/11/01 12:07
留言者:lau

三天無上訄Q論區苤A原來{黃X琪}話題仍未結束,
黃X琪影響力真係大。

修正或刪除

Re: 粤曲演唱會革命? ( No.47 )
日期:2010/11/01 13:24
留言者:柴小龍

真係走寶, 男人好色, 天經地義, Ms Lau唔該吖, 下次黃x琪有三級粵曲演唱會, 唔該通知聲, 最好預埋張飛比我, 第一行中間位就正到痺.
重有呀, 麻煩你通傳一吓阿黃老師, 下次唱焙衣情, 最緊要xxx露, 嘩! 想起都興奮, 過引, 不過記得搵幾個好似周秀娜或者DaDa咁上下就Perfect嘞, 拜託, 拜託.

修正或刪除

Re: 粤曲演唱會革命? ( No.48 )
日期:2010/11/01 13:36
留言者:lau

柴小龍:
你都算是黃X琪的忠實觀眾諢A11月16日西灣河有焙衣情唱,你都留意到。
果然係忠實觀眾鵅C

修正或刪除

Re: 磽捱t唱會革命? ( No.49 )
日期:2010/11/01 13:43
留言者:路過客

突然令我想起電影《南海十三郎》勞軍個幕

修正或刪除

Re: 粤曲演唱會革命? ( No.50 )
日期:2010/11/01 15:22

喂呀劉小姐, 係嘞, 係咪留番張飛比我呀! 如果有心嘅話, 11月16日喺西灣河門口等, 記得胸前插上兩朵紅玫瑰以作識別, 到時我帶埋錄影機同埋3D眼鏡入場.
喂, 重有呀, 最緊要叫唱三級焙衣情嗰位師姐, 預先搵呀明醫生, 整理一吓佢嘅重要部位, 就算露, 都要露得好睇兼徹底, 最多咪搵哋疑犯個頭套用住先, 唔好嚇親我地哋街坊街理, 攪到污穢染西河, 臭氣遍香江, 那時, 什麼有味白龍關上卷啦, 床戲對花鞋啦, 閻婆惜肉誘張三郎啦, 通通出籠, 對唔住嘑各位, 以後所有會堂或文娛中心, 但凡唱曲啦, 折子戲啦, 全劇等等嘅表演, 都要掛出 "只準十八歲以上成人進場".

修正或刪除

Re: 粤曲演唱會革命? ( No.51 )
日期:2010/11/01 15:25
留言者:市場主導

無辦法, 今時今日做咩都要靠人氣. 你想多D人注意你咩? 學樓上咁講"嘩眾取竉"囉.
而家無論娛樂圈, 政界, 地產界... 等, 全部都係靠呢D野出位.
估唔到連唱粵曲都係咁... (表情14)

修正或刪除

Re: 粤曲演唱會革命? ( No.52 )
日期:2010/11/01 15:51
留言者:5482
電郵:bigghost5482@gmail.com

(表情32)
攪成咁,無嘢講!

修正或刪除

Re: 粤曲演唱會革命? ( No.53 )
日期:2010/11/01 19:42

衰鬼唔死就八十二兄:

點會冇嘢講, 話題都係開始咗幾日, 真係太陽之下醜事多, 講到九十二都講未完, 正如劉小姐話斎, 要破傳統, 創新猷, 樂得個留名臭史, 縱使脫凈也要陪, 那怕林小姐堅守名節, 保衛牌坊, 到頭來還是徒勞無功, 咁就囄個金瓶梅全劇, 重有精裝肉甫團折子戲, 請來王晶或者曾志偉編導, 相信必定精彩絕倫, 阿公阿伯同時雄風再度, 阿婆有福啦, 唔使成日話, 叫極都起唔到, 不過撈戲服同裝身嘅, 就從此煙消魂散, 各奔前程, 失業率即時上升, 曾特首又要企出嚟解畫, 「民心我心同舟共濟繁榮共享」, 唔好攪到我份好工爛尾, 乖啦.
哎吔, 腦退化症復發, 搵高昆飲番杯先.

修正或刪除

Re: 粤曲演唱會革命? ( No.54 )
日期:2010/11/02 10:28
留言者:陳教授

只看了最後幾篇留言討論,以為發生甚麼事,粤劇改革到成為三级片種?
一路看下去,原來先有道德之士不滿發言,繼而有關人仕反擊,再有其他路人發言.....
作為文學教授,統觀五十多篇言論,在此奉勸 lau 一句 (職業病不要見怪), 先有道德之士字字珠璣,反擊不成,理應作罷。再來柴小龍,以為可籍此挽回聲勢,看不穿是 "明褒實貶〞嗎?更被討盡便宜,何其蒙羞!
既然全部有心人都支持保衛藝術,任何越位改革行為必難成功,最终招致聲名狼藉,何苦呢!

修正或刪除

Re: 粤曲演唱會革命? ( No.55 )
日期:2010/11/02 13:40
留言者:煩夫俗子

君不見呢班肉婆d事業線縱橫交錯,但佢地就o係度享受緊萬人迷o既感覺,而黃老師就當自己係翻生任姐.唉...

修正或刪除

Re: 粤曲演唱會革命? ( No.56 )
日期:2010/11/02 15:30
留言者:楊過

教授,如果個個都好似你咁醒,就唔會有咁多無知婦女係網上比人呃,而家比人討下便宜小事啦!

修正或刪除

Re: 粤曲演唱會革命? ( No.57 )
日期:2010/11/03 09:19
留言者:粵曲迷

(拍掌) (拍掌)

修正或刪除

Page: [1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] < 回上一頁

- 阿立粵曲天地 -
聲明

阿立粵曲天地(以下稱本網)所有留言區是以即時上載留言的方式運作,本網對所有留言的真實性、完整性及立場,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網之立場,讀者不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性,讀者若因信賴留言而招致任何損失,本網概不負責。 由於所有留言區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題或涉及任何侵權行為,請聯絡本網。本網有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,亦不可上載任何侵權文章,照片,曲詞,錄音及影片,敬請自律。 所有網內留言或文章,留言者均不可保留文章或留言的個人或非個人版權權利,惟他人如需在別處引述或登出,請註明出處。