投稿一覽 > 過往記錄 > 瀏覽內容
戲曲表演 - apa 課程
日期:2007/07/16 17:06
留言者:戲曲迷

我想學吓戲曲表演技術
做手和唱功等
知唔知 演藝課程好唔好?

Page: [1] [2] [3] < 回上一頁

Re: 戲曲表演 - apa 課程 ( No.1 )
日期:2007/07/16 18:22
留言者:KATIE

你想報日/夜校?

Re: 戲曲表演 - apa 課程 ( No.2 )
日期:2007/07/16 18:30

夜校

Re: 戲曲表演 - apa 課程 ( No.3 )
日期:2007/07/16 18:42
留言者:老成

apa唔好

Re: 戲曲表演 - apa 課程 ( No.4 )
日期:2007/07/16 20:19

老成

請給點意見
好嗎 (表情7)

戲曲迷

Re: 戲曲表演 - apa 課程 ( No.5 )
日期:2007/07/16 21:58
留言者:過客

apa夜校唔係截止了嗎? (沉思)

Re: 戲曲表演 - apa 課程 ( No.6 )
日期:2007/07/16 22:47

過客

當真
唔知呀 ! 正收集資料比較
可能下次報
有無曲友讀過演藝 , 好唔好呀 ?
比D意見好嗎 ?
請問有邊間學戲曲好呀 ?

Re: 戲曲表演 - apa 課程 ( No.7 )
日期:2007/07/16 23:01
留言者:老成

讀過apa出黎的人十個有7個都唔好,
一:唔好人
二:做得唔好

just my opinion
=]

Re: 戲曲表演 - apa 課程 ( No.8 )
日期:2007/07/17 07:11
留言者:MCC

Can you tell me what is APA? stand for what?

Re: 戲曲表演 - apa 課程 ( No.9 )
日期:2007/07/17 07:54
留言者:chansc
電郵:chanscw3@gmail.com

APA stands for Academy for Performing Arts (演藝學院)

Re: 戲曲表演 - apa 課程 ( No.10 )
日期:2007/07/17 09:41
留言者:QQ

唔好話APA課程好唔好, 雖然我都覺得唔好,
我讀過一陣子, 都係黑色午夜, 不過最重要係你會唔會俾差唔多兩萬蚊,
讀個唔知乜, 好似話有證書[香港證書何其多], 又唔會攞佢去搵食, 又唔得佢
係再培訓計劃, 仲要讀兩至四年, 仲要考D唔知為乜口既試, 仲要係乜用都冇,
仲要係學鑼鼓或學伴奏要學埋做戲, 仲要係得個企毯邊, 仲要係演出要科水,
仲要係扮專業而冇乜專業, 仲要係連日校日讀夜讀果班後生仔女, 連圓台功都冇, 仲要係無論日夜校只係指定少數人做主角, 仲要係都係要埋堆, 仲要係都係要討主要人物或老師歡心, 仲要係唔俾夜校生上五樓, 仲要係學生中間分咗等級, 仲要係人事關係錯縯複雜, 仲要係舞蹈學院D污糟辣撻學生成日寸我地, 仲要係西洋文化為先, 仲要係見到鬼佬好行開, 尤其是舞蹈學院果班, 成日唔多覺好似我地用咗佢地間房, 問我地點解唔上五樓上課, 仲要係....唉!我都唔知要寫幾多個仲要係, 但係都係唔好話佢唔得, 佢得唔得人地有眼睇.
(大哭) (大哭) (大哭) (大哭) (大哭) (大哭) (大哭)

Re: 戲曲表演 - apa 課程 ( No.11 )
日期:2007/07/17 11:19

吓 !
噤 ! 師資如何呀
學院課程是否比較有條理呢 ?

Re: 戲曲表演 - apa 課程 ( No.12 )
日期:2007/07/17 22:48
留言者:小美

讀過apa梗唔掂呢
演科老miss老到教唔郁
沒有活力,換D後生D老師 (大笑) (大笑)

Page: [1] [2] [3] < 回上一頁

- 阿立粵曲天地 -
聲明

阿立粵曲天地(以下稱本網)所有留言區是以即時上載留言的方式運作,本網對所有留言的真實性、完整性及立場,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網之立場,讀者不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性,讀者若因信賴留言而招致任何損失,本網概不負責。 由於所有留言區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題或涉及任何侵權行為,請聯絡本網。本網有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,亦不可上載任何侵權文章,照片,曲詞,錄音及影片,敬請自律。 所有網內留言或文章,留言者均不可保留文章或留言的個人或非個人版權權利,惟他人如需在別處引述或登出,請註明出處。