注意:這編討論暫時封鎖,不可加入新的投稿留言。
投稿一覽 > 討論內容
~白雪仙龍劍笙 師徒為錢反目~
日期:2009/12/31 21:20
留言者:週刊讀者

( 違規留言已被網主刪除。)

修正或封鎖

Page: [1] [2] < 回上一頁

Re: ~白雪仙龍劍笙 師徒為錢反目~ ( No.12 )
日期:2009/12/27 10:00
留言者:小裘

如果作為師傅的不愛自己的徒弟, 又那會數十年還耳提面命, 早已撒手不理. 愛之深才責之切, 教導之慇,
承傳之渴, 如果我們是深愛粵劇藝術的, 又何必揣測真相, 更惶論推波助瀾. 謹之慎之!!!!

修正或刪除

Re: ~白雪仙龍劍笙 師徒為錢反目~ ( No.13 )
日期:2009/12/27 10:10
留言者:kc
電郵:enkcwong2003@yahoo.com.hk

(歡笑)粵劇過往o徒弟即是妹仔!要簽賣身契!冇乜人權!甚至拍拖結婚都管埋!不同現世紀演藝學院化!不可用今日思維去理觧上一代人!
如上一代人唔化!就可能出現傳言的局面!
今日是人各有志!鵬飛魚躍!各無虧欠!旁人更無需喋喋多言也!
然乎?不然乎? (表情11) (表情11) (表情11)

修正或刪除

Re: ~白雪仙龍劍笙 師徒為錢反目~ ( No.14 )
日期:2009/12/27 10:37
留言者:ball ball

尊師重道理所當然, 那管那一個世紀呀!!! (表情7)

修正或刪除

Re: ~白雪仙龍劍笙 師徒為錢反目~ ( No.15 )
日期:2009/12/27 10:40
留言者:Liz

刨刨回不回做,都一定有人作"故仔"....可唔可以唔好咁多"是非"????
請讓她靜靜地過自己的生活啦 (表情14)

修正或刪除

Re: ~白雪仙龍劍笙 師徒為錢反目~ ( No.16 )
日期:2009/12/27 19:32

(歡笑)而家去演藝學戲就十分幸福!以前雛鳳一結婚就耍退出矣!這是不同年代不同做法!同尊師重道冇セ關係!係行規不同也! (沉思) (沉思) (沉思)

修正或刪除

Re: ~白雪仙龍劍笙 師徒為錢反目~ ( No.17 )
日期:2009/12/28 20:18
留言者:偶然

kc:
你係唔係演藝學院D人,我唔理演藝學院點點點,唔好話任白教徒弟D方法,人地冇收錢,俾食住,有人工,仲安排埋前途,呢D就係師徒之間感情,唔好借意為演藝學院賣廣告,就算賣廣告,唔好貶低人,咁叻就唔使收得一個本地日校生啦,全部日校生,差唔多都要用納稅人D錢去大陸買學生,又唔好話香港冇日校學生,係人地唔揀咋!
任白就算當時有自己諗法,佢兩位所做,係而家乜嘢名伶學院都做唔到的事,總之,唔好踩人吹噓自己,睇你分明係演藝D爛妹.
(表情28) (表情28) (表情29) (表情29)

修正或刪除

Re: ~白雪仙龍劍笙 師徒為錢反目~ ( No.18 )
日期:2009/12/30 00:52

(大笑)閣下太多疑了!kc即黄sir是一個退了休的老人家!與演藝一d關係也沒有!
閣下唔啱聽也冇法!只是上一代師徒制同現今的學院制是有所分別的!
不存在踩什麽人!
..........睇你分明係演藝D爛妹.(閣下如此心態!)
小弟唯有閃!
不復與語!請勿多言! (表情18) (表情18) (表情18)

修正或刪除

Re: ~白雪仙龍劍笙 師徒為錢反目~ ( No.19 )
日期:2009/12/30 02:34
留言者:偶然

( 違規留言已被網主刪除。).
(表情29) (表情29) (表情28) (表情28) (表情18) (表情18)

修正或刪除

Re: ~白雪仙龍劍笙 師徒為錢反目~ ( No.20 )
日期:2009/12/31 00:29
留言者:偶然要公平D

壇主真的要快快刪除偶然所有帖子, 她心痛偶像在周刊被批評, 便走來破口大罵泄憤, 開口埋口罵人是"演藝爛妹", 一定會開罪了演藝所有女學生, 她爛字滿天飛已蔓延到阿立很多主題!
今日一見刨迷作風, 果然"名不虛傳", 看來偶然如此沒口德, 才是名乎其實, 真正"爛撻撻"一名刨迷爛妹!

修正或刪除

Re: ~白雪仙龍劍笙 師徒為錢反目~ ( No.21 )
日期:2009/12/30 11:48

(大笑) (大笑) (大笑)立哥倒也不必立刻執行家法!就由此人出醜好了!佢個腦諗埋咗一邊!一定仲有大把笑料提拱!大家咪當睇戲囉!做人做得咁辛苦!等天收啦! (拍掌) (拍掌) (拍掌) (表情18) (表情18) (表情18)

修正或刪除

Re: ~白雪仙龍劍笙 師徒為錢反目~ ( No.22 )
日期:2009/12/30 13:26
留言者:Liz

唉!!! 為何不能讓刨刨靜靜地過生活呢!!

修正或刪除

Re: ~白雪仙龍劍笙 師徒為錢反目~ ( No.23 )
日期:2010/01/01 16:40
留言者:長江

咪係囉~洗咩搞咁多嘢姐...咪有佢地講囉...反正香港有言論自由, 我地都係吹佢地唔脹㗎啦...點解唔當佢地講既嘢係娛樂呢??? 開開心心當睇場戲囉~ 所謂公道自在人心嘛! 我地又洗咩同佢地晒咁多口水呢? (表情34)

修正或刪除

Page: [1] [2] < 回上一頁

- 阿立粵曲天地 -
聲明

阿立粵曲天地(以下稱本網)所有留言區是以即時上載留言的方式運作,本網對所有留言的真實性、完整性及立場,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網之立場,讀者不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性,讀者若因信賴留言而招致任何損失,本網概不負責。 由於所有留言區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題或涉及任何侵權行為,請聯絡本網。本網有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,亦不可上載任何侵權文章,照片,曲詞,錄音及影片,敬請自律。 所有網內留言或文章,留言者均不可保留文章或留言的個人或非個人版權權利,惟他人如需在別處引述或登出,請註明出處。