投稿一覽 > 討論內容
新光間CD鋪
日期:2007/12/11 10:15
留言者:小卒子

有冇人知道新光間CD鋪賣CD, DVD, VCD(以前大老倌果d,例如:任姐,新馬仔,芳姐,女姐)幾錢吖?我見到Yesasia, HMV都有賣,但我住得好遠,去新光實在太遠喇。。。我會買好多下,唔知係網上買平d,定搭車過去買會平d呢? (沉思)大家可以比d意見嘛? (表情11)

修正或封鎖

Page: [1] [2] [3] [4] [5] < 回上一頁

Re: 新光間CD鋪 ( No.15 )
日期:2008/01/10 23:13
留言者:龍 兒

Ball Ball :

我 也 買 了 梁 天 雁 粵 曲 集 第 2 輯 -- 蘇 小 小 離 魂 ,

之 前 買 了 原 唱 歌 曲 碟 , 今 次 是 買 它 純 音 樂 版 ,

一 切 音 樂 效 果 無 問 題 , 祇 可 惜 畫 面 太 過 單 調 !

龍 兒 (表情36) (表情36) (表情36) (表情36) (表情36)

修正或刪除

Re: 新光間CD鋪 ( No.16 )
日期:2008/01/11 10:36
留言者:elizatsui
電郵:elizatsui2006@gmail.com

梁天雁作品其實幾架!我都曾買過幾支來聽!可惜不流行囉!我亦去過梁師傅的屋企與他們夫婦二人見過面,二人都好好人好客氣!但教歌就有人接受有人不接受囉!佢好注重咬字音準,我朋友就覺太浪費時間,加上學的歌已熟,故沒有再跟了,以前是沒有音樂的,去年我去添記時發覺有音樂噃,哦原來是vcd咩!我都有想過去買架,但係諗一諗,我鐘意啫,又冇人同我唱,八十元一支音樂都幾貴噃,自己又沒有太多時間學歌,唱熟咗去深圳操曲,又唔知D師傅熟唔熟!咁就冇買啦! (表情36) (表情36) (表情36)

修正或刪除

Re: 新光間CD鋪 ( No.17 )
日期:2008/01/11 18:13
留言者:ballball

朱姐:
多謝您代我打電話咨詢,<梁天雁粵曲集>第十輯VCD,因盒面注明是<卡拉ok音樂伴唱版>我才買.
並不是CD,CD版我己經買了,我因想唱卡拉ok才買.所以換其他用途我不需要.

因以前買的cd碟內有精美工尺譜,音色很好,是風行唱片有限公司出品,
而現在VCD碟製作簡漏,連曲詞也沒有,不要說是精美工尺譜,連出版公司也沒有,HK$80一只碟,真是物非所值.

龍兒:
我想你買的梁 天 雁 粵 曲 集 第 2 輯 -- 蘇 小 小 離 魂,有出版公司嗎?或者製作不一樣吧!

消費者買正版有何保障?

ballball

修正或刪除

Re: 新光間CD鋪 ( No.18 )
日期:2008/01/12 00:45
留言者:龍 兒

Ball Ball :

我 買 的 梁 天 雁 粵 曲 集 第 2 輯 -- 蘇 小 小 離 魂 ,
與 您 買 的 第 10 輯 , 應 是 同 一 間 公 司 製 作 的 ;
同 樣 是 祇 有 " 幾 幅 國 畫 作 背 景 " 配 上 字 幕 的
VCD , 真 是 慳 水 慳 力 " 低 成 本 ' 高 檔 價 " 貨 品 !

哈 哈 .... 人 有 我 有 ' 好 過 冇 啦 !!!
我 是 看 過 貨 辦 , 心 甘 情 願 買 的 . (大笑) (大笑) (大笑)

龍 兒 (表情36) (表情36) (表情36)

修正或刪除

Re: 新光間CD鋪 ( No.19 )
日期:2008/01/12 08:23

龍兒:

您 是 看 過 貨 辦 , 心 甘 情 願 買 的 .無得怨 (大笑)
我 心 甘 情 願 買 , 不 得 先 睇 貨 辦 .無可奈 (表情6)

<梁天雁粵曲集>第十輯---桃花扇,卡拉ok音樂伴唱版VCD
是我有史以來買的正版VCD質量最劣等,比翻版還要差,
唔知可否向消費者委員會投訴呢 (沉思)

ballball (表情36)

修正或刪除

Re: 新光間CD鋪 ( No.20 )
日期:2008/01/12 09:09
留言者:小朋友

ballball:龍 兒 是 看 過 貨 辦 , 心 甘 情 願 買 的 .無 得 怨 (大笑)
ballball 心 甘 情 願 買 , 不 得 先 睇 貨 辦 .無 可 奈 (表情6)
咁 我 點 呀?M 個 比 梁 天 雁 更 差 都 有 呀?
聽 佢 唱 25 年 零 四 個 月 18 日 16 分 鐘 呀!
ballball:往 後 日 子 我 都 唔 知 點 過 ?唉! (大哭)
再 過 個 鍾 後 佢 起 身.......媽 呀.....! (大哭) (大哭) (大哭) (大哭)
老 婆 大 人 可 唔 可 以 放 過 我 呀!.........................

修正或刪除

Re: 新光間CD鋪 ( No.21 )
日期:2008/01/13 21:27
留言者:初哥

小朋友,

你當日係看 過 貨 辦 , 心 甘 情 願 買 的 .無 得 怨 (表情36) (表情36)
(大笑) (大笑)

修正或刪除

Re: 新光間CD鋪 ( No.22 )
日期:2008/01/14 08:07

初哥仔:當日淨係話識唱催眠曲咋! (大哭) 點會知道今天會連支迴龍腔識埋架! (大哭)

修正或刪除

Re: 新光間CD鋪 ( No.23 )
日期:2008/01/15 05:42

小朋友:

當日你睇辨,是只<天...鵝>呀!---無得賴 (大笑) (大笑) (大笑)

<咁 我 點 呀?M 個 比 梁 天 雁 更 差 都 有 呀?
聽 佢 唱 25 年 零 四 個 月 18 日 16 分 鐘 呀!>---無得退 (表情12) (表情12) (表情12)

<再 過 個 鍾 後 佢 起 身.......媽 呀.....!
老 婆 大 人 可 唔 可 以 放 過 我 呀!.........................>哈!哈!---無眼睇. (表情36) (表情36) (表情36)

<當日淨係話識唱催眠曲咋! 點會知道今天會連支迴龍腔識埋架>---無得頂 (拍掌) (拍掌) (拍掌)

小朋友,叫你老婆大人與你上演獅吼記之跪池.頂燈---無死囉 (好!) (好!) (好!)
記得比大家欣賞呀! (大笑) (大笑) (大笑)

ballball (表情37) (表情37) (表情37)

修正或刪除

Re: 新光間CD鋪 ( No.24 )
日期:2008/01/15 07:20

bal lball:早 晨!你 認 得 我 是 誰 呢? (表情37)

修正或刪除

Re: 新光間CD鋪 ( No.25 )
日期:2008/01/15 09:15
留言者:過客

早晨小朋友: 叔叔認得你。
(表情7)

修正或刪除

Re: 新光間CD鋪 ( No.26 )
日期:2008/01/15 14:21

小 朋 友:

晚 安 呀 !我 要 去 攪 攪 猪 啦! (微笑)
亞 姨 點 會 唔 知 你 係 物 誰 咋! (表情7)

ballball

修正或刪除

Page: [1] [2] [3] [4] [5] < 回上一頁

主題 排列前端
姓名
你的電郵地址
現在心情 自定心情圖片網址 *心情圖片預覽表
留言密碼 (刪除或修改留言使用)
內容 (歡笑) (微笑) (大哭) (表情4) (大笑) (表情6) (表情7) (好!) (拍掌) (沉思) (表情11) (表情12) (表情13) (表情14) (表情15) (表情16) (表情17) (表情18) (表情19) (表情20) (表情21) (表情22) (表情23) (表情24) (表情25) (表情26) (表情27) (表情28) (表情29) (表情30) (表情31) (表情32) (表情33) (表情34) (表情35) (表情36) (表情37) (表情38) (表情39) (表情40) (表情41) (表情42) (喜悅) (滿意) (忍笑) (狂笑) (冷酷) (淺笑) (迷茫) (憂愁) (自傲) (驚訝) (大喊) (哭泣) (憤怒) (困惑) (蠱惑) (閉嘴)

Cookie 保存

- 阿立粵曲天地 -
聲明
阿立粵曲天地(以下稱本網)所有留言區是以即時上載留言的方式運作,本網對所有留言的真實性、完整性及立場,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網之立場,讀者不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性,讀者若因信賴留言而招致任何損失,本網概不負責。 由於所有留言區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題或涉及任何侵權行為,請聯絡本網。本網有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,亦不可上載任何侵權文章,照片,曲詞,錄音及影片,敬請自律。 所有網內留言或文章,留言者均不可保留文章或留言的個人或非個人版權權利,惟他人如需在別處引述或登出,請註明出處。