投稿一覽 > 過往記錄 > 瀏覽內容
請問有無人知道八和粵劇培訓班好唔好?
日期:2006/10/13 16:44
留言者:初哥

我想學吓做手和提高唱功, 請問有無人知道八和粵劇學院是否教得好? 抵玩? 依家報名得唔得? 是否接受插班生?

Page: [1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9] [10] [11] [12] [13] [14] [15] [16] [17] [18] [19] [20] [21] [22] < 回上一頁

Re: 請問有無人知道八和粵劇培訓班好唔好? ( No.253 )
日期:2007/06/23 10:37
留言者:呀一

蝦 ~
係喎, 唔馬住個哪吒仔點得呀, 佢有潛質,靠佢 law彩加馬,而且而家咁多年青人做戲, 有佢係度都威啦.
仲要提名佢參加咩青年藝術家大獎

(表情12)

Re: 請問有無人知道八和粵劇培訓班好唔好? ( No.254 )
日期:2007/06/23 11:17
留言者:keri

網主﹕這個題目究竟還有沒有討論的必要? 討論區變成是非區﹐可惜﹐可惜! (表情36)

Re: 請問有無人知道八和粵劇培訓班好唔好? ( No.255 )
日期:2007/06/23 21:09
留言者:法眼

我奉勸一句哪吒母子除非一世在八和玩,如果不然佢反轉豬肚就係屎,唱你地反骨,無佢無今日,使咗幾多拾萬在你身上等......講到政府資助給學生的錢好以就佢咁!我懷疑佢當八和係佢家族生意.放長相眼睇佢幾時反枱!

Re: 請問有無人知道八和粵劇培訓班好唔好? ( No.256 )
日期:2007/06/24 11:51
留言者:過路人

我睇咗好耐,
我覺得呀一同法眼係好有問題,
同埋佢同網主可能有關係,
請阿立哥說明一下,
因為你係韻文出身,
會唔會好似789咁講,
係幫你地學院做宣傳攻擊人.

Re: 請問有無人知道八和粵劇培訓班好唔好? ( No.257 )
日期:2007/06/24 12:29
留言者:kitty

(表情12)咁樣睇法眼、呀一同立哥都出現緊小圏子。好似佢地所講八和學院一樣。啱聽就"生",唔啱佢地聽,遲d你咪知囉。

Re: 請問有無人知道八和粵劇培訓班好唔好? ( No.258 )
日期:2007/06/25 00:37
留言者:123

又到我123出呢講返三兩句咯......

八和係有好多問題, 主事人管理能力差也是不爭事實, 明眼人都知是發生了什麼事! 不過我覺得阿一和法眼亦無需在此渲染太多, 這樣反而產生了反效果!!

過路人, 我覺得你亦係同789一樣, 不明白這兒是網上留言區, 任何人都有發言的自由, 你當然有權去估人家是與網主有關係, 咁789把口衰到稱別人做[陳xx], 留言都無被刪去, 咁當事人是否又要懷疑網主與789有關係呢? 看來你都唔係好認識留言區的規則!! 讓我打個譬喻, 留言區就像報紙的娛樂版一樣, 內容有真有假, 是要讀者自己去消化解讀, 你唔想解讀? 就當係茶餘飯後的吹水話題好了, 只有無知婦儒才會照單全收!! 不過, 有人郤是輸打贏要, 啱聽就叫好, 唔啱聽就話要封殺, 真是不可理喻!!

仲有, 作為網主, 要管理整個網頁已不容易, 無可能去辨證哪是真哪是假, 亦根本無需去辨證! 這是自由平台, 各抒己見, 只要是沒有粗鄙言論, 沒有指明道姓人身攻擊, 網主無理由干預!!

Re: 請問有無人知道八和粵劇培訓班好唔好? ( No.259 )
日期:2007/06/24 22:55
留言者:法眼

係囉唔好拉埋綱主落水,這種手法好低庄!

Re: 請問有無人知道八和粵劇培訓班好唔好? ( No.260 )
日期:2007/06/24 23:52
留言者:多事

究竟點樣拉網主落水?
呀一同法眼點解對八和咁多批評?
前面好長,睇唔晒,但係有d問題似乎都係事實,尤其是演藝歧視東方文化,
政府部門根本一定存在重英輕中問題,呢d係歷史問題,你睇警察部都係d人英文唔叻至寫中文口供,上位都一定要英文過關就知啦.會考英文唔合格根本冇得升,最多得傷心柴一條.
警察部有專門粵曲班,都有唔少人參加過八和同演藝學粵劇,八和係平d抵d又多演出機會.

Re: 請問有無人知道八和粵劇培訓班好唔好? ( No.261 )
日期:2007/06/25 08:47
留言者:好事者

123:"好事者, 大家在這里應該是和平討論, 我覺得閣下的留言具挑釁性, 可否收回留言?" no.185

又係123:"這是自由平台, 各抒己見, 只要是沒有粗鄙言論, 沒有指明道姓人身攻擊, 網主無理由干預!!" no. 258

真好笑,簡直一時一樣!

Re: 請問有無人知道八和粵劇培訓班好唔好? ( No.262 )
日期:2007/06/25 09:11
留言者:123

好事者, 如果閣下平心靜氣解讀一吓, 就知我立場無唔同, 都係希望呢度係和平討論, 唔好演變成過激戰場啫!!

好多時, 說話的語態, 都會影響人家的看法, 未必對就可以"大聲夾惡"(對不起, 找不到更適合的詞匯形容!) 我們何不用平和的心去討論事情呢? 這樣會令人家易於接受!

當然每個人的言論, 各有解讀, 受與唔受, 適隨尊意!!

Re: 請問有無人知道八和粵劇培訓班好唔好? ( No.263 )
日期:2007/06/25 09:19
留言者:悶人心声

各位網人:
你們都是悶人一族,無聊大家找些話題對話,講來講去又是不了了之.
這世界上無一樣是對的,也無一樣嘢是錯的,就好像[瞎子摸象,]
每人摸到的都唔一樣,如果無争論,我們的手寫扳買來做甚麽,
怎樣才能打發時間呀?? (大哭) (大哭) (大哭)

Re: 請問有無人知道八和粵劇培訓班好唔好? ( No.264 )
日期:2007/06/25 10:14
留言者:好事者

123,I love u!

Page: [1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9] [10] [11] [12] [13] [14] [15] [16] [17] [18] [19] [20] [21] [22] < 回上一頁

- 阿立粵曲天地 -
聲明

阿立粵曲天地(以下稱本網)所有留言區是以即時上載留言的方式運作,本網對所有留言的真實性、完整性及立場,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網之立場,讀者不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性,讀者若因信賴留言而招致任何損失,本網概不負責。 由於所有留言區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題或涉及任何侵權行為,請聯絡本網。本網有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,亦不可上載任何侵權文章,照片,曲詞,錄音及影片,敬請自律。 所有網內留言或文章,留言者均不可保留文章或留言的個人或非個人版權權利,惟他人如需在別處引述或登出,請註明出處。