投稿一覽 > 過往記錄 > 瀏覽內容
最近我去睇尹飛燕做粵劇, 真係好野! 她唱功一流, 感情自然
日期:2006/09/07 10:43
留言者:亞武

最近我去睇尹飛燕做粵劇, 真係好野! 她唱功一流, 感情自然流露! 真係大飽眼福同埋耳福!

Page: [1] [2] [3] [4] < 回上一頁

Re: 最近我去睇尹飛燕做粵劇, 真係好野! 她唱功一流, 感情自然 ( No.37 )
日期:2006/09/09 10:14

亞冇話:《一定要白雪仙向尹飛燕執弟子禮, 仲要跪低斟茶俾亞燕姐》,

"亞冇"蓄意製造白雪仙和尹飛燕的矛盾! 真係"嘩眾取寵"! 用心何在?

Re: 最近我去睇尹飛燕做粵劇, 真係好野! 她唱功一流, 感情自然 ( No.38 )
日期:2006/09/09 10:16
留言者:阿冇

我已經攞咗有識之士荷蘭水蓋嘞,仲點可以話我嘩眾取寵嫁? (表情37) (表情37) (表情37) (表情37)

Re: 最近我去睇尹飛燕做粵劇, 真係好野! 她唱功一流, 感情自然 ( No.39 )
日期:2006/09/09 10:21

我已經解釋得好清楚,仙姐唱唱嘢靠裝飾音,做戲平平無奇,靠幸運起家,咁即係無料啦!

但係佢最大罪係阻頭阻勢,阻住亞燕姐上位噃,咁係味要斟茶認錯先? (表情37) (表情37)

Re: 最近我去睇尹飛燕做粵劇, 真係好野! 她唱功一流, 感情自然 ( No.40 )
日期:2006/09/09 10:36

亞冇話:《一定要白雪仙向尹飛燕執弟子禮, 仲要跪低斟茶俾亞燕姐. 因為白雪仙最大罪係阻頭阻勢,阻住亞燕姐上位噃》

"亞冇"蓄意製造白雪仙和尹飛燕的矛盾! 真係"嘩眾取寵"! 用心何在?

重有, "亞冇", 我幾時讚過你係有識之士???

Re: 最近我去睇尹飛燕做粵劇, 真係好野! 她唱功一流, 感情自然 ( No.41 )
日期:2006/09/09 12:35

(表情37) (表情37) (表情37) (表情37) (表情37) (表情37) (大哭) (大哭) (大哭) (大哭) (大哭) (大哭) (大哭) (大哭)

我唔制呀~~嗚嗚~~嗚嗚~~ (大哭)
亞武要收翻我個荷蘭水蓋呀~~ (大哭) 佢唔認我係有識之士呀 ~~嗚嗚 ~~你地評吓道理呀~~ (大哭)
冇天裝呀 ~~ 嗚嗚 ~~ (表情37)

亞武明明讚過我:
【阿冇說 :"CALL 白雪仙去捧尹飛燕場,完場後入後台斟茶俾亞燕姐,兼執弟子禮。皆因學無先後,達者為師。人地燕姐真材實料,全憑苦學。"
無錯! 尹飛燕真材實料,全憑苦學。
"學無先後,達者為師", 說得更加正確, 值得一讚!
CALL 白雪仙去捧尹飛燕場, 係好事! 】

大家有眼睇 ~~嗚嗚~~ 人人踩亞仙姐、包括亞"抱不平"、"香蕉駙馬"、"老三"...個個都攞到有識之士荷蘭水蓋,一個二個都冇我踩得咁落力添,你亞武哥偏心,唯獨唔俾我 ~~ 嗚嗚 ~~ 幾難得到亞文哥頒個獎俾我,你都話唔算 ~~ 嗚嗚 ~~ 等我仲諗好點樣擺酒慶祝 ~~ 嗚嗚 ~~ (大哭)

你地評吓道理呀 ~~ 主持公道呀 ~~

(表情37)

唔係罅,我不惜行火板、瞓釘床,都要冒死上京亞立哥嗰度 ~~嗚 ~ 告御狀! (大哭) (大哭)

Re: 最近我去睇尹飛燕做粵劇, 真係好野! 她唱功一流, 感情自然 ( No.42 )
日期:2006/09/09 12:37

"亞冇", 我係有讚過你, 但係無話過你係有識之士!

Re: 最近我去睇尹飛燕做粵劇, 真係好野! 她唱功一流, 感情自然 ( No.43 )
日期:2006/09/10 10:02
留言者:伯爺婆

亞冇妹妹,唔好 (大哭),伯爺婆呵番你! (表情6)

Re: 最近我去睇尹飛燕做粵劇, 真係好野! 她唱功一流, 感情自然 ( No.44 )
日期:2006/09/10 10:50

阿冇妹妹,其實你先至係真真正正嘅有識之士. (好!) (好!) (拍掌) (拍掌) (拍掌)

Re: 最近我去睇尹飛燕做粵劇, 真係好野! 她唱功一流, 感情自然 ( No.45 )
日期:2006/09/11 13:33

原來個有識之士荷蘭水蓋係咁樣得翻嚟嘅,一d 都唔馨香,我阿冇而家唔恨囉!

伯爺婆, Thank you.

Re: 最近我去睇尹飛燕做粵劇, 真係好野! 她唱功一流, 感情自然 ( No.46 )
日期:2006/09/11 23:22

大秘密!! 大秘密 !!

原來 亞武 ,SS, 明叔, jacky.都 係 同 一 人 .

真 係 俾 佢 玩 死 !!

Re: 最近我去睇尹飛燕做粵劇, 真係好野! 她唱功一流, 感情自然 ( No.47 )
日期:2006/09/12 09:46
留言者:jim

有何証據? 唔好信口開河喎!

Re: 最近我去睇尹飛燕做粵劇, 真係好野! 她唱功一流, 感情自然 ( No.48 )
日期:2006/09/12 12:56
留言者:打不平

亞伯爺婆,亞立哥講到明咁滯啦,粵曲天地人人皆知,所以我唔要攞荷蘭水蓋,容易被佢地封做"有識之士"之後,被亞立哥誤會我, block 埋我個 user account 味大鑊! (表情37)

Page: [1] [2] [3] [4] < 回上一頁

- 阿立粵曲天地 -
聲明

阿立粵曲天地(以下稱本網)所有留言區是以即時上載留言的方式運作,本網對所有留言的真實性、完整性及立場,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網之立場,讀者不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性,讀者若因信賴留言而招致任何損失,本網概不負責。 由於所有留言區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題或涉及任何侵權行為,請聯絡本網。本網有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,亦不可上載任何侵權文章,照片,曲詞,錄音及影片,敬請自律。 所有網內留言或文章,留言者均不可保留文章或留言的個人或非個人版權權利,惟他人如需在別處引述或登出,請註明出處。