投稿一覽 > 過往記錄 > 瀏覽內容
壓縮
日期:2006/06/18 20:22
留言者:小朋友
電郵:ojyen2003@gmail.com

no.1 如果sd一d好大MB既歌,可以壓縮黎sd比人....如果係壓縮,咁應該點做呀?? (表情6) (表情6)

no.2 但有d人話分段嚟sd...但係就一折折,如果唔想一折折,咁又可能點做呀??? (表情6)

Page: [1] [2] [3] [4] < 回上一頁

Re: 壓縮 ( No.25 )
日期:2006/06/23 09:13
留言者:unclechin個老師

(大哭) unclechin個老師唔食蛋糕,unclechin個老師要食加拿大皇帝蟹! (表情11)

Re: 壓縮 ( No.26 )
日期:2006/06/24 02:46
留言者:qq仔

小朋友, 你 9 惦未呀!唔好喱埋,唔好驚左衰公unclechin個老師。
。。。我幫你。。。。

Re: 壓縮 ( No.27 )
日期:2006/06/24 03:20
留言者:大小小

qq仔:
都話要揾你指住佢gar lar.
不過,好似係奀哥千个<老師>做罪魁喎,唔理lar, 一於揾佢学生代罪,罸企牆角喇。

unclechin個老師:
你喊懵咗呀,人地話你食蛋糕易,(因為冇牙),冇話請你食噃。
重話食加拿大皇帝蟹! 冇你份,咁yai。 (憤怒) (大笑) (大笑)

Re: 壓縮 ( No.28 )
日期:2006/06/25 10:07

其實我係度諗緊點做好!!但我都係唔明=.=" (表情6)

Re: 壓縮 ( No.29 )
日期:2006/06/25 11:48
留言者:麻瓜朱

喂!迫貓埋晲丑M因住佢嘔白泡, 到時嚇親小朋友添! (大笑) (大笑) (大笑)
小朋友﹐呢度有兩位頂級網路高手﹐我地有乜冬瓜豆腐都搵佢地架﹐一位係
JoeJoe賢兄﹐另一位係
Unclechin家族﹐包括佢個老師、徒弟、衰公咁。
你清楚講俾佢地聽你的問題﹐佢地一定可以為你解決o架 (表情7)

Re: 壓縮 ( No.30 )
日期:2006/06/25 13:42

小朋有,妳想將妳隻曲縮細佢,係有好多方法架,
大致上可以分為:
一. 好簡單嘅方法;
二. 簡單嘅方法;
三. 複雜嘅方法;
四. 好複雜嘅方法;
細致上又可以分為:
1. 好唔簡單.......
2. .......
3. ............
4. ................
5. ..................
6. ......................
................
.................從略

鞋.....!好似好複雜,又好似好簡單.....!
eye...!好似好簡單,又好似好複雜.....!

總之就........................ (表情12)
咁妳鐘意咩方法吖! (沉思)

Re: 壓縮 ( No.31 )
日期:2006/06/25 20:08

我鍾意

簡單,好簡單,十分簡單,勁簡單,超簡單,100%簡單 (沉思) (表情36)

一句講哂~~簡單~~ (大笑) (大笑) (大笑)

Re: 壓縮 ( No.32 )
日期:2006/06/25 21:10

簡單,好簡單,十分簡單,勁簡單,超簡單,100%簡單嘅方法就係-------
將隻曲分開幾次錄成幾隻曲,咁個檔案就會細好幾倍架! (好!)

Re: 壓縮 ( No.33 )
日期:2006/06/26 16:52

真係簡單得黎好複雜 (表情37)

正所謂-------->好似好簡單,又好似好複雜.....! (表情4)

Re: 壓縮 ( No.34 )
日期:2006/06/26 21:03

一分錢一分貨喳,
妳要簡單,好簡單,十分簡單,勁簡單,超簡單,100%簡單嘅方法
咁呢個就係最簡單,好簡單,十分簡單,勁簡單,超簡單,100%簡單嘅方法嘛! (表情12)
另外有一個一般簡單,不過效果唔係咁理想嘅方法!
妳之前話用126(應該係128畸),256bitrate尼錄mp3,
我未用過256k錄mp3,唔係咁清楚,不過128畸每一分鐘曲大約用1MB 記憶體,
即係話如果妳隻曲係30分鐘,咁用128k錄曲,個檔案就大約三十多MB,
咁如果妳用少D畸數嘅bitrate尼錄曲,妳咪可以將個檔案縮細囉!明帽! (表情12)
不過咪話unclechin個老師唔事先講明,正所謂一分錢,一分貨,嘟嘟豉油靚得多,
mp3如果bitrate低過96畸,失真會大到連無咩要求嘅小奀子都唔想聽! (表情4)

Re: 壓縮 ( No.35 )
日期:2006/06/27 17:35

我明白啦!!
thank哂嗱>3 (大笑) (大笑) (大笑) (大笑) (大笑) (大笑) (好!)

Re: 壓縮 ( No.36 )
日期:2006/06/27 18:20

妳明?真係明?
真明定假明呀?
唔好唔明扮明喎!
妳明鼲搦}無得玩囉! (大哭)
靜靜話妳知,其實我都唔係明得哂架! (大笑)

Page: [1] [2] [3] [4] < 回上一頁

- 阿立粵曲天地 -
聲明

阿立粵曲天地(以下稱本網)所有留言區是以即時上載留言的方式運作,本網對所有留言的真實性、完整性及立場,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網之立場,讀者不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性,讀者若因信賴留言而招致任何損失,本網概不負責。 由於所有留言區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題或涉及任何侵權行為,請聯絡本網。本網有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,亦不可上載任何侵權文章,照片,曲詞,錄音及影片,敬請自律。 所有網內留言或文章,留言者均不可保留文章或留言的個人或非個人版權權利,惟他人如需在別處引述或登出,請註明出處。