投稿一覽 > 過往記錄 > 瀏覽內容
高音乙
日期:2006/03/31 12:19
留言者:big

請問除了用做字程式可以做出高音乙之外,
是否還有其他方法,我記得在這裡有睇過
但唔記得係邊一欄,我冇做字程式,唔知係邊一度可以download 呢?

Page: [1] < 回上一頁

Re: 高音乙 ( No.2 )
日期:2006/03/31 14:44

我知道電腦有造字程式,但我一按入去,佢只係出個畫面,
跟住就冇嘢睇.有邊位好心話俾我知啦

Re: 高音乙 ( No.3 )
日期:2006/03/31 17:20
留言者:JOEJOE

外掛的造字程式很多,以 Font Creator Program 較佳。
請在此下載:http://www.pcworld.com/downloads/file_description/0,fid,7856,00.asp (把整條 "Link" copy 下來,在 address 欄開啟)

有點要留意,不管你造出來的字有多美,只能在你自己的電腦裡顯示,別人是看不到的。除非你把它存成 graphic mode。

Re: 高音乙 ( No.4 )
日期:2006/04/01 17:04

JOEJOE:
我已經依照你嘅指示把整條 "Link" copy 下來,在 address 欄開啟
入去到之後我就download,點知你出咗一句網址已經存在於清單中,
現在應該1.檢查更新.2.重新下載.我兩個都試過,但係都唔得,我應做至
啱呀,你敎吓我啦

(大哭) (大哭) (大哭) (大哭)

Re: 高音乙 ( No.5 )
日期:2006/04/01 17:41
留言者:JOEJOE

那是因為你裝了 Flashget 或 NetTransport,而裡面有少許出錯。

現在給你一條直接 link, http://downloads.pcworld.com/pub/new/screen_savers___themes/fonts/fcp4setup.exe
請在立哥網頁上直接按一下就可以了。
如果上次的相同錯誤再出現,那麼你就移動鼠標對著這條 link, 按右鍵,選 "另存目標", 以避開第三方軟件的自動執行。

Re: 高音乙 ( No.6 )
日期:2006/04/03 14:38

JOEJOE:
我已經sqve咗個程式啦,點解全部都係講英文嘅
可唔可以轉中文,佢又要我登記,我只係click咗冇登記個欄,
又啱唔啱呢?點解呢個程式同我係電腦個程有d唔同,

Re: 高音乙 ( No.8 )
日期:2006/04/03 17:55

劉B:
事實上我自己都有打歌譜,但係有好多字都冇嘅,
所以我想自己做,但係個造字程式又有問題,
所以咪想download另外一個囉,點知呢個又唔同我
識做嗰個,真係今我十分煩腦 ,你係咪有其他方法呢?

Re: 高音乙 ( No.10 )
日期:2006/04/03 21:18

劉B:
事實上我係識得造字嘅,只不過我電腦個造字程式,一按入去,佢只係出個畫面,
跟住就冇嘢睇,變咗我唔可以造字,我曾經叫人send個造字程式俾我,點知個
結果都係一様,咁我先至想諗吓有冇人,有辦法可以幫到我,你試想我連入都入唔到個程式度,咁我又點可以去到你講嗰度呢?

Page: [1] < 回上一頁

- 阿立粵曲天地 -
聲明

阿立粵曲天地(以下稱本網)所有留言區是以即時上載留言的方式運作,本網對所有留言的真實性、完整性及立場,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網之立場,讀者不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性,讀者若因信賴留言而招致任何損失,本網概不負責。 由於所有留言區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題或涉及任何侵權行為,請聯絡本網。本網有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,亦不可上載任何侵權文章,照片,曲詞,錄音及影片,敬請自律。 所有網內留言或文章,留言者均不可保留文章或留言的個人或非個人版權權利,惟他人如需在別處引述或登出,請註明出處。