投稿一覽 > 過往記錄 > 瀏覽內容
大家對派票有咩睇法
日期:2007/10/18 18:43
留言者:鬼仔

本人覺得派票令全院滿座係一種可恥既行為!!
同欺騙觀眾又有何分別!!
大家又有何意見??

Page: [1] [2] < 回上一頁

Re: 大家對派票有咩睇法 ( No.1 )
日期:2007/10/18 20:53
留言者:Ivan Ip
電郵:ivan.kk.ip@gmail.com

邊度有票派? (拍掌)
唔想咁揚嘅,請賜電郵告知。 (表情11)
多謝晒! (大笑) (大笑) (大笑)

Re: 大家對派票有咩睇法 ( No.2 )
日期:2007/10/18 21:04

你好野~~同奸人堅一樣咁好野~~~

Re: 大家對派票有咩睇法 ( No.3 )
日期:2007/10/18 22:54
留言者:老三
電郵:tamcomhk@yahoo.com.hk

商業社會,用其商業行為,只要不抵觸法律,那是容許存在的。當然,別人知道有派飛這回事,相信以後都不會做買飛果個了,後果應該是會立見的。 (表情36)

Re: 大家對派票有咩睇法 ( No.4 )
日期:2007/10/18 23:20

咁樣粵劇真係走入墳墓!!!

Re: 大家對派票有咩睇法 ( No.5 )
日期:2007/10/18 23:32
留言者:007

派飛就好比商業社會促銷手法,有錢梗系可以週街派啦,唔通D有錢啊太想對住個吉場唱歌咩?

問題系好多職業既大老悺都參與其中,為佐個人小小利益,就同錢太太大唱免費戲,一步一步甘葬送粵劇,果然有遠見.大家有想過這一點嗎?

Re: 大家對派票有咩睇法 ( No.6 )
日期:2007/10/18 23:44
留言者:仙子

派票令全院滿座係一種可恥既行為!!

要是派票後.向觀眾收取費用..才是欺騙.可恥.

只是用一種手法達到自己目標..沒有強迫觀眾入場觀看..沒有在損人利己.情況下..可接受的..所謂願者上釣也..

Re: 大家對派票有咩睇法 ( No.7 )
日期:2007/10/19 00:18

呢個行為已經損害佢地自己~~~

Page: [1] [2] < 回上一頁

- 阿立粵曲天地 -
聲明

阿立粵曲天地(以下稱本網)所有留言區是以即時上載留言的方式運作,本網對所有留言的真實性、完整性及立場,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網之立場,讀者不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性,讀者若因信賴留言而招致任何損失,本網概不負責。 由於所有留言區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題或涉及任何侵權行為,請聯絡本網。本網有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,亦不可上載任何侵權文章,照片,曲詞,錄音及影片,敬請自律。 所有網內留言或文章,留言者均不可保留文章或留言的個人或非個人版權權利,惟他人如需在別處引述或登出,請註明出處。