投稿一覽 > 過往記錄 > 瀏覽內容
粵劇新秀
日期:2007/09/20 14:56
留言者:粵劇仔

(忍笑)我想問大家對現在的所謂粵劇新秀,有何感覺?
(狂笑)我粵劇仔覺得香港的用字簡直是有問題,新秀=40歲?,真係唔知笑唔笑好?
(驚訝)有些有幾十年的經驗,居然要做”xx新秀耀梨園”???

Page: [1] < 回上一頁

Re: 粵劇新秀 ( No.1 )
日期:2007/09/21 11:19
留言者:canna
電郵:canna20088@yahoo.com.hk
網頁:http://canna2088@yahoo.com.hk

粵劇仔:

我個人覺得應用包容的心去對待,40多不為生活而有忘我的熱誠
我個人是尊重這一份情操的,不要誤會!我不是一位新秀,
只是就個人感受回應一下而矣! 謝謝!

Re: 粵劇新秀 ( No.2 )
日期:2007/09/21 12:29
留言者:老三
電郵:tamcomhk@yahoo.com.hk

哈哈哈.................., (大笑) (大笑) (大笑)

新秀=新手=牛奶咀,新秀個名稱好聽好看d姐.............,100歲都可以學新野架,咁.........,100歲都係新秀係岩架播。 (表情37) (表情37) (表情37)

學唱曲都有快慢,唱左幾十年都咁牛奶咀,好正常姐,始終是業餘和各人學野能力不同丫馬.......... (表情6) (表情6) (表情6)

Re: 粵劇新秀 ( No.3 )
日期:2007/09/21 13:07
留言者:

我個人認為只要是認真和有誠意,雖然現在是不好,但憑藉努力,總會ok.幾多幾十歲才學習藝術.年輕時要搵食
但憑有興趣入行,又有何不可,藝術總要時間造就,各位業餘藝術愛好者....加油. (拍掌) (好!) (拍掌) (好!)

Re: 粵劇新秀 ( No.4 )
日期:2007/09/22 10:05
留言者:canna
電郵:canna20088@yahoo.com.hk
網頁:http://canna2088@yahoo.com.hk

老三兄 :

一個字 "妙 ! (表情7)

Re: 粵劇新秀 ( No.5 )
日期:2007/10/01 14:33
留言者:小小

又唔係咁講呀~後生緊係好睇d啦~我都鐘意睇新手~由其是洪藝人 (表情7)....佢d拍擋就差d...佢都想找d後生拍啦

Re: 粵劇新秀 ( No.6 )
日期:2007/10/11 00:21
留言者:小笨頭

我都好欣賞果纗儭f劇有熱誠鴾H,
但也不應誤導觀眾,

雖然“新秀”鴭w義係好廣泛,
剛學戲不久麉Y新秀,
學鬫n一段日子,但踏台板經驗少鴾S係新秀,
做鬫n多年(幾十年)戲,兼做鰲X十年戲,但未“上位”鴾S係新秀,

係咁呢行裡面,除髐@眾被認為係老倌嚘t員之外,
其他鼣q通都係新秀囉!
咁就真係有齱K…搞笑! (沉思)

Page: [1] < 回上一頁

- 阿立粵曲天地 -
聲明

阿立粵曲天地(以下稱本網)所有留言區是以即時上載留言的方式運作,本網對所有留言的真實性、完整性及立場,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網之立場,讀者不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性,讀者若因信賴留言而招致任何損失,本網概不負責。 由於所有留言區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題或涉及任何侵權行為,請聯絡本網。本網有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,亦不可上載任何侵權文章,照片,曲詞,錄音及影片,敬請自律。 所有網內留言或文章,留言者均不可保留文章或留言的個人或非個人版權權利,惟他人如需在別處引述或登出,請註明出處。