投稿一覽 > 過往記錄 > 瀏覽內容
近日有無好聽既粵曲演唱會?
日期:2007/09/09 02:57
留言者:金金

(沉思)最近有好多業餘既演唱會唔知各位有乜好介紹呢?..因為唔想浪費太多時間係D唔好聽既演唱會度..
希望各位介紹一下

Page: [1] [2] [3] [4] < 回上一頁

Re: 近日有無好聽既粵曲演唱會? ( No.37 )
日期:2007/11/05 22:23
留言者:良知

好唔好聽係好主觀,有人中意聽新馬,佢咪話新馬唱歌最好,值得去聽,... (好!) (好!) (大笑)

Re: 近日有無好聽既粵曲演唱會? ( No.38 )
日期:2007/11/07 02:42
留言者:

同意良知君說法,各聲入各耳,無必要爭論,純粹觀摩學習好方面的東西。

Re: 近日有無好聽既粵曲演唱會? ( No.39 )
日期:2007/11/08 18:55
留言者:吹吹

bobo,不如你唱啦,咁叻!

Re: 近日有無好聽既粵曲演唱會? ( No.40 )
日期:2007/11/09 14:29
留言者:bobo

(大笑) (大笑) (大笑)吹吹:
你鍾意吹彼心機吹啦好多人等往你吹呀.最慬要你鍾意吹.重要吹得過引呀.
(好!) (好!) (好!) (大笑) (大笑) (大笑)

bobo

Re: 近日有無好聽既粵曲演唱會? ( No.41 )
日期:2007/11/09 16:56
留言者:楊媛鈞
電郵:amy@willingknitwear.com.hk

十一月十二號,真的 是個好日子,有另一個選擇, 高山劇場,晚上七點三十分,
何玉喬師生演唱會。哈哈!這 是我老師演出 。多謝 !多謝 !

Amy (拍掌) (拍掌) (微笑)

Re: 近日有無好聽既粵曲演唱會? ( No.42 )
日期:2007/11/10 19:31

(大笑) (大笑) (大笑)

Re: 近日有無好聽既粵曲演唱會? ( No.43 )
日期:2007/11/10 19:11
留言者:哈哈

Bobo姐,你問金金個 email add ,
又想 hard sell(硬銷)你班仔女呀?
無時無刻都識把握機會,
做班主做到好似你咁就真係……
利害利害 (大笑)

Re: 近日有無好聽既粵曲演唱會? ( No.44 )
日期:2007/11/10 19:17

(大笑) (大笑) (大笑) 哈哈:
你係米中左流感未食藥呢. (表情12) (表情12) (表情12)
傻左呀 (大笑) (大笑) (大笑)

bobo

Re: 近日有無好聽既粵曲演唱會? ( No.45 )
日期:2007/11/13 05:58
留言者:哈哈哈哈

bobo, 我諗亞哈哈唔係中左流感未食藥, 亦唔係傻左, 而係認為你係某班主囉, 明白未? 真係要'哈哈哈哈'喇! (大笑) (大笑) (大笑) (大笑)

Re: 近日有無好聽既粵曲演唱會? ( No.46 )
日期:2007/11/13 08:51

(狂笑) (狂笑) (狂笑) (冷酷) (冷酷) (冷酷) (驚訝) (驚訝) (驚訝) (大笑) (大笑) (大笑)

哈哈:
你真係要睇醫生. (大笑) (大笑) (大笑)
bobo

Re: 近日有無好聽既粵曲演唱會? ( No.47 )
日期:2007/11/13 11:14
留言者:漪漣
電郵:secretary@wscma.org
網頁:http://wscma.org

大家點睇昨晚係文化中心大劇院場show呢?我張飛是人家送的,所以覺得物超所值,但唔知買了HK$220票嘅觀眾又點睇呢?全場得最多掌聲的是蔣艷紅,掌聲包含了尊重與讚賞,她的認真,作為後輩的黎駿聲應要多多學習(他明顯地準備不足)。蔣艷紅演畢後,有一成觀眾離場,到威哥唱完,走了超過一半觀衆,這該是在主辦機構預料之內的,更兼時間控制失當,尾曲在十一点後才開始,也是促使觀眾離場的原因。陳麗貞在業餘唱家中本算不錯的,但在一眾職業花旦中,就變得黯然無光。
當晚的司儀黃德貽小姐表現很好,大方得體,口齒伶利,對每首曲目及演唱嘉賓都很瞭解。

Re: 近日有無好聽既粵曲演唱會? ( No.48 )
日期:2007/11/13 20:45
留言者:金吉

陳麗貞第一首開始已明顯聲疲,不知是否抱恙?

一向欣賞黎駿聲,作為一個專業藝人,遠道而來只唱一曲,理應游刃有餘,但黎君明顯準備不足,顧曲頻頻,雙目不離曲本尚且有幾處甩漏,更諻論與對手稍作交流。昨晚的表現令人十分失望....望黎君珍惜得來不易的聲名! (表情36)

威伯首陳圓圓,唔多似粤曲..... (沉思)

以沈園題壁壓軸..... (好!)

Page: [1] [2] [3] [4] < 回上一頁

- 阿立粵曲天地 -
聲明

阿立粵曲天地(以下稱本網)所有留言區是以即時上載留言的方式運作,本網對所有留言的真實性、完整性及立場,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網之立場,讀者不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性,讀者若因信賴留言而招致任何損失,本網概不負責。 由於所有留言區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題或涉及任何侵權行為,請聯絡本網。本網有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,亦不可上載任何侵權文章,照片,曲詞,錄音及影片,敬請自律。 所有網內留言或文章,留言者均不可保留文章或留言的個人或非個人版權權利,惟他人如需在別處引述或登出,請註明出處。