投稿一覽 > 過往記錄 > 瀏覽內容
大家点睇朝輝呢?
日期:2007/06/23 22:04
留言者:大戲迷

我睇過朝輝演出真係唔錯播,成班後生一代演員由輝哥帶著演出梗係學到好多嘢,我相信過多幾年一定係佢地天下.

Page: [1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] < 回上一頁

Re: 大家点睇朝輝呢? ( No.31 )
日期:2007/10/16 00:21
留言者:觀眾...

朝輝十二子唱做都有進步,但係D功就好差
我睇余太君個晚,除了苗X青同輝哥外,所有彩頭都比一些平常做兵的演員拿光了(如劍X,劍X,元X,元X)
所以我覺得朝輝十二子要在這方面下些功夫
努力努力 (拍掌)

Re: 大家点睇朝輝呢? ( No.32 )
日期:2007/10/16 00:33
留言者:朝輝支持者

朝輝下次好似做猴戲呀,不過孫悟空會係邊個做呢
希望不會以南派手法來演,因為我睇過一D北京演員做孫悟空
做得太好了,粵劇的南派是無得比的

Re: 大家点睇朝輝呢? ( No.33 )
日期:2007/10/16 00:37
留言者:威威迷

我覺得威仔表現得好好,老實講,甚至比輝哥仲好.. (拍掌) (拍掌)

Re: 大家点睇朝輝呢? ( No.34 )
日期:2007/10/16 09:06
留言者:鬼仔

朝輝十二子做猴戲??唔係掛佢地d功........
我真係唔知講咩好!!
4進士可能會做得好d既.....

Re: 大家藢輕翻魕O? ( No.35 )
日期:2007/10/16 16:02
留言者:正義小市民

鍾意話人地點人地點齯H,
講你地就天下無敵,有本事鵀菑v起個班做五日六場,
你就會明白朝輝十二字各人鴷I出都唔少,
本人都有學戲,明白做戲唔易謘A
淨係識惡意批評齯H唔好淨係得把口,
有本事就唔好淨係哩鰣茧韞垂蚾竣T姑六婆,
搞返次五日六場做鵅A比我地呢齯p市民學鼣尼A地有幾叻有幾識野,
又可以令粵劇界更百花齊放!
一舉多得 (好!)

Re: 大家点睇朝輝呢? ( No.36 )
日期:2007/10/16 18:28
留言者:資深觀眾

我覺得睇一套大戲要以整體為主,如要淨聽唱功,不如買隻cd聽,如要淨睇武功,不如睇自由體操或雜技表演,何必睇大戲!
我幾天也在坐欣賞,雖然這班朝暉不是出眾,但團結,誠意及努力是無可致疑,到散場後也聽到很多其他觀眾作善意批評,我相信他們不致是其他兄台所講那麼差吧!
我覺得作為一個觀眾,應該要對這班朝暉支持,甚至康華,東昇,玲瓏等也該鼓勵,便由他們在台上比賽吧,何必加以種傷!
作為一個文化藝術的觀眾,對演出者一點包容也做不到,試問你(夠班)做文化藝術的觀眾嗎?

Re: 大家点睇朝輝呢? ( No.37 )
日期:2007/10/16 21:02
留言者:萍兒

資深觀眾: (拍掌) (拍掌) (拍掌) (拍掌) (好!) (好!) (好!)

Re: 大家点睇朝輝呢? ( No.38 )
日期:2007/10/16 21:25
留言者:bill
電郵:au01711040@gmail.com

朝輝努力!朝著光輝路走吧,途中的風雨,當磨練吧!

Re: 大家藢輕翻魕O? ( No.39 )
日期:2007/10/17 03:59
留言者:失眠過客

正義小市民、資深觀眾、萍兒、bill :
好支持你地曚貌k,無新邊有舊呢,但凡見到會用心為粵劇界付出鼣應該加以支持,唔係粵劇就會漸漸失傳,我地第日就再無戲睇,而呢一門文化藝術就會消失豲漶C
難得仲繼續有人肯付出佢地鴷陰同心機鰫O門藝術上面,講真,已婚麰囍n多d時間照顧麉峊?而後生麰囍n打嚝鬫翨齔顝踖鴭?做乜要去讀劇本、練功、練唱歌呢?
其實佢地都好有心去保留呢門藝術,所以真係喜歡睇大戲幮[眾就應該好似[資深觀眾]咁話,去鼓勵佢地,何必加以種傷呢? (微笑)

Re: 大家点睇朝輝呢? ( No.40 )
日期:2007/10/17 10:13
留言者:呀一

(拍掌)資深觀眾, 一語中的

Re: 大家点睇朝輝呢? ( No.41 )
日期:2007/10/17 15:16
留言者:kk fung
電郵:cyhcyne23kk@yahoo.hk

羅馬不是一天建成的,多給他們時間,考驗,善意批評,玉不喙,不成器啊!
多鼓勵,鼓勵,朝輝努力,加油吧。 (表情11)

Re: 大家藢輕翻魕O? ( No.42 )
日期:2007/10/17 15:18
留言者:正義小市民

嘩!佩服佩服呀資深觀眾! (拍掌) (拍掌) (拍掌)

另外,朝暉原來係日字邊個暉鍐{,唔係輝哥個輝呀! (狂笑)

Page: [1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] < 回上一頁

- 阿立粵曲天地 -
聲明

阿立粵曲天地(以下稱本網)所有留言區是以即時上載留言的方式運作,本網對所有留言的真實性、完整性及立場,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網之立場,讀者不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性,讀者若因信賴留言而招致任何損失,本網概不負責。 由於所有留言區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題或涉及任何侵權行為,請聯絡本網。本網有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,亦不可上載任何侵權文章,照片,曲詞,錄音及影片,敬請自律。 所有網內留言或文章,留言者均不可保留文章或留言的個人或非個人版權權利,惟他人如需在別處引述或登出,請註明出處。