投稿一覽 > 過往記錄 > 瀏覽內容
有冇人知帝女花青年版內幕?
日期:2007/06/23 02:43
留言者:老成

點解要四十一歲?
點解演x做晒我都冇份?
點解每人有五千蚊?
點解會係由冇踏台板經驗之人做正印?
點解揀呢個文武生?
點解謝國璋要辭演?
點解康華都會落選?
點解會走個職業陳鴻進出黎?
點解無澄澄會延期?
點解譚穎倫小朋友會俾人飛咗出黎?
點解單張明明俾中小學生參加又突然係面試之前唔俾?
點解政府會俾百幾二百萬人地咁玩?
點解冇老廉過問?
點解可以冇利益伸報機制?
點解陳xx可以隻手遮天?
點解下一年要一萬九千幾學費?

Page: [1] < 回上一頁

Re: 有冇人知帝女花青年版內幕? ( No.1 )
日期:2007/06/23 07:26
留言者:波仔

人與人之間一定有矛盾,自古皆然,四海皆然。

信得過當年任白為雛鳳點角時,也有人在私底下暗暗提出相類問題。如果真的涉及賂賄,為甚麼不舉報廉署?

Re: 有冇人知帝女花青年版內幕? ( No.2 )
日期:2007/06/23 09:57
留言者:法眼

波仔:報廉署?佢做賊喊捉賊,只不過唔抵得人地取到咁多資助,而且重要係佢仇人,如果廉記對這種事有興趣,粵劇介就死好多人喇!

Re: 有冇人知帝女花青年版內幕? ( No.3 )
日期:2007/06/23 22:58
留言者:有問必答

當然內定啦!!! (大笑) (大笑)

Re: 有冇人知帝女花青年版內幕? ( No.4 )
日期:2007/06/24 05:43

要有人投訴,廉記先至會展開調查。

响呢處投訴、不如去廉記投訴啦!

Re: 有冇人知帝女花青年版內幕? ( No.5 )
日期:2007/06/24 11:42

我想報,冇証冇據,點報?
我都知係中大搞,但係中大陳生係apa顧問,
同八和拆檔後,中大同apa根本係一條船.
我地原以為陳生入黎apa,點知又話唔係. (大哭) (大哭) (大哭) (大哭)

不過,我諗我下年都唔學粵劇,一來貴好多,一來又話邊度都唔好.

Re: 有冇人知帝女花青年版內幕? ( No.6 )
日期:2007/06/26 07:30

你都識得話無憑無据咯,咁即係你斷估啫。。。

不過,調查舉報真偽、搵証据乜唔係廉記嘅職責咩?

Re: 有冇人知帝女花青年版內幕? ( No.7 )
日期:2007/06/26 08:00

有冇睇新聞,莫禮時都要執包袱.
其實選咗主角都應該算有d証據,
因為可以問佢評選機制,
其中係一d評判都唔知,
就係報名表係有一班唔出面口既人審核,
所以有黑幕,
但係又捉唔到.

Re: 有冇人知帝女花青年版內幕? ( No.8 )
日期:2007/06/28 14:20
留言者:老非

又是個巧立名目,浪費金錢之作。人家青春版是找與角色年相若的演員去演、又或者以另類舞台表演手法去演,看眼前現G都係四不像、非驢非馬,新瓶舊酒的制作,唔好有太大期望苤I

(大哭) (大哭) (大哭)

Page: [1] < 回上一頁

- 阿立粵曲天地 -
聲明

阿立粵曲天地(以下稱本網)所有留言區是以即時上載留言的方式運作,本網對所有留言的真實性、完整性及立場,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網之立場,讀者不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性,讀者若因信賴留言而招致任何損失,本網概不負責。 由於所有留言區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題或涉及任何侵權行為,請聯絡本網。本網有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,亦不可上載任何侵權文章,照片,曲詞,錄音及影片,敬請自律。 所有網內留言或文章,留言者均不可保留文章或留言的個人或非個人版權權利,惟他人如需在別處引述或登出,請註明出處。