投稿一覽 > 過往記錄 > 瀏覽內容
搵銀粵劇學院大披露
日期:2007/06/10 15:33
留言者:789

有人話講吓搵銀粵劇學院,所以想披露吓而家啲搵銀粵劇學院方法,等大家知道點解咁多人攻擊別人.
第一類,自己要玩,唔夠人夾錢,一邊鬧人一邊幫人,搵拍拿分擔支出.
第二類,專教大陸陳記新曲,博你唔識,細心教導,收多幾堂私鐘錢.
第三類,教得細心,逢人都讚,博你開鬚,斬你一舊.
第四類,小型演出,演出車馬費收一百,跟佢排戲收學費俾夠一千.
第五類,扮演出支出好大,其實次次用錄音播帶,學生變咗廉價演員.

Page: [1] [2] [3] [4] < 回上一頁

Re: 搵銀粵劇學院大披露 ( No.36 )
日期:2007/06/22 11:10
留言者:elizatsui
電郵:elizatsui2006@gmail.com

蒼海中都會有明珠口既!睇你好唔好彩遇唔遇到,我的師傅是一個下架不起眼的老師傅,但佢聽歌非常多,佢只教我聽歌,分腔聽腔,好多嘢佢知,但佢唔識講俾我聽,佢只係話什麽不夠,你要設法諗惦佢啦就算,佢講完我就要諗餐死,你無書咩佢買俾你睇,你無帶咩佢買來錄俾你聽,要我唱什麽佬倌的歌就學什麽佬倌的腔,不可以自己什麽都未識就唔切亂作腔口,我聽佢話,叫做都穏穏鎮鎮啦,我無俾一毫子學費,我前幾年失業佢仲俾錢我駛添,當我好似女一樣呢!呢d就我的學曲緣啩!) (沉思) (沉思)

唔似有d人好鍾意收徒弟,見親人都話拜佢做師傅啦!哈哈!佢話喎:我教你嘢!師傅有難弟子應當服其勞喎。點知成日又話買樓、又話買水晶、又話按摩、又話呢樣唔掂又話個樣唔掂,跟著你地周處去,話教你嘢,教少少就靠X,好似食硬你地咁,你咪去服其勞囉,終於d學生徒弟咪走吓一個走吓一個囉!哈,佢不但唔承認自己的問題噃,只係話學生徒弟無良心,試問有邊個唔係俾佢X到一頸血才走呢!
(表情36) (表情36) (表情36) (表情36) (表情36)
識諗就走快D!老實講我地個個都係玩玩吓,縱觀現在有幾個人真係能夠賺到錢,佔佐九成以上都係消費者,俾錢都要俾得條氣順啩! (表情37) (表情37)

Re: 搵銀粵劇學院大披露 ( No.37 )
日期:2007/06/22 14:23
留言者:尺五線
電郵:vipvipvip33@yahoo.com

蕃薯
你有這樣的師傅真為你高興~難得~難得~ (好!)

elizatsui
其實師傅實力夠不夠~是他的因素~但他斧能做到很值得尊敬的修為~ (拍掌)

真想認識多些這些師傅..

現在大多的方向都是向$看~~請問有沒有朋友~都願意為曲藝共同方向~撇開"名利"
(表情37)

Re: 搵銀粵劇學院大披露 ( No.38 )
日期:2007/06/22 15:25
留言者:蕃薯

老實講吖,我真係唔敢公開佢個名,費事佢以為我用佢個名周圍招搖,鬧死我都有份呀,

好煩的人:
我而家仲有跟佢學嘢,
其實你唔駛煩吖,如果你遇上有好老師又啱玩既同學,咪繼續lor,如果老師搵笨,同學啱玩,咪當聚會lor,兩者都唔啱既,咪冇鞋拉屐走lor,駛也咁煩啫,唱歌係開心,隨緣啦.

正...蕃薯

Re: 搵銀粵劇學院大披露 ( No.39 )
日期:2007/06/25 21:11
留言者:好煩的人

蕃薯
因老師常常在我們之間講這學生不是那學生不是,其中學生裹面有4至個學生是拍老師馬庇和這老師對學生是見有米的學生就讚ok,唱得不好都話ok,唱得好學生而又不出show,她就話這學生不好,用有名利眼光對這些學生,吃晚飯又要比他份,他不用比錢吃,長此下去,無了期,所以我三十六著走為上著,你話我做得對嗎?

Re: 搵銀粵劇學院大披露 ( No.40 )
日期:2007/06/25 23:11
留言者:波仔

唔走你先至係懵上心口!

Re: 搵銀粵劇學院大披露 ( No.41 )
日期:2007/06/25 23:44

波仔.
唉........我以三十六著走咨為上著了,但我又要 (沉思) (沉思)找老師呀,真煩,是否個個老師一樣眼裹祗有名和利,見(錢)就四萬口對你非常好. (大哭) (大哭) (表情36) (表情36).
好煩的人. (表情37)

Re: 搵銀粵劇學院大披露 ( No.42 )
日期:2007/06/26 05:24
留言者:濱海望月

呢的都係呢個世界的現實問題呀

Re: 搵銀粵劇學院大披露 ( No.43 )
日期:2007/06/26 18:30

濱海望月.
唉.....雖然是現實,都要過得聽眾耳,會令個個去洗手間,我在傍邊見到一切,唉......真難過呀. (大哭) (大哭) (大哭) (大哭).
好煩的人

Re: 搵銀粵劇學院大披露 ( No.44 )
日期:2007/06/27 11:37
留言者:濱海望月

好煩的人

見怪不怪, 其怪自滅, 見犬不驚, 其聲自絕....去吧....

呢個現象就係會令有心人望而止步la

Re: 搵銀粵劇學院大披露 ( No.45 )
日期:2007/06/27 14:41
留言者:bobo寶兒
電郵:bobo213213@gmail.com

(大笑) (大笑) (大笑)這裡真有大麻煩人. (表情12) (表情12) (表情12) (冷酷) (冷酷) (冷酷) (忍笑) (忍笑) (忍笑)

bobo

Re: 搵銀粵劇學院大披露 ( No.46 )
日期:2007/06/30 13:20
留言者:或者

八和學最抵,唔會搵銀呃人,最好係有政府資助,主事人又叻,會爭取到好多政府同私人機構口既資助俾我地.

Re: 搵銀粵劇學院大披露 ( No.47 )
日期:2007/07/03 10:52
留言者:呀一

哈哈

Page: [1] [2] [3] [4] < 回上一頁

- 阿立粵曲天地 -
聲明

阿立粵曲天地(以下稱本網)所有留言區是以即時上載留言的方式運作,本網對所有留言的真實性、完整性及立場,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網之立場,讀者不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性,讀者若因信賴留言而招致任何損失,本網概不負責。 由於所有留言區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題或涉及任何侵權行為,請聯絡本網。本網有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,亦不可上載任何侵權文章,照片,曲詞,錄音及影片,敬請自律。 所有網內留言或文章,留言者均不可保留文章或留言的個人或非個人版權權利,惟他人如需在別處引述或登出,請註明出處。