投稿一覽 > 過往記錄 > 瀏覽內容
請問老非君是誰,是否可以挾嫌報復,攻擊八和?
日期:2007/06/08 19:10
留言者:乜乜

細看多篇老非君文字,總之係八和同嗰個編劇,就係唔係都攻擊,到底佢係唔係思覺失調,定係妒忌心大過天,還是八和欠佢一千萬唔肯還,嗰個編劇切咗佢條尾,所以想抽佢出離,睇吓係唔係用假名就可以亂離.
另一方面,老非君唔係完全唔識嘢,會唔會係後有面啲個人競爭,所以蓄意中傷,所以設問求證.

Page: [1] [2] < 回上一頁

Re: 請問老非君是誰,是否可以挾嫌報復,攻擊八和? ( No.1 )
日期:2007/06/09 09:59
留言者:口痕友

邊個咁戇居開個咁嘅TOPIC,問d咁嘅問題?

第一,網上討論區是一個開放平台,是各抒己見的地方,正因為不用留真姓名,才有人敢言真話,情況就好似做問卷調查咁,絕對唔應該追查發表意見者是誰,否則會窒礙言論自由,所以,就算有人知老非是誰,都唔應該公開,而老非更不會自爆,哈哈 (大笑) (大笑)

第二,開題太主觀,什麼是挾嫌報復?人家在這兒發表其感受的言論,閣下唔啱聽,就被扣上挾嫌報復的帽子,這未免太武斷了! 本人相信無風不起浪,如果做得好,人家怎會有機可乘呢? 如果做得好,大家都會群起反對老非言論! 對嗎? 為何不虛心反醒自身問題,有則改之....

第三,題目太具挑釁性,但試問八和是否神聖不可干犯?不容有一句對八和不敬的言論?一定要把老非這人抓出來處死示眾不成? 討論區是言論自由,閣下亦可以在這兒發表對其他團體的意見,只是不要人身攻擊便是了! 所以閣下怒氣沖沖而大興問罪之師,哪有人不知好歹敢來回應閣下呢?(除了我這個傻佬!!) 看來閣下是未明白網上討論區的文化和規矩!! 不打緊,慢慢來!! (微笑)

固然不排除有人會為一己利益,利用此討論區惡意中傷! 但群眾眼睛是雪亮的,事實勝雄辯!

閣下信又好,唔信又好,本人亦是八和的支持者之一,當然不是老非,亦不認識老非是誰,只是路經此地,有感而發!請不要又把我搬上抬,拜托 (表情11) (表情11) (表情11)

Re: 請問老非君是誰,是否可以挾嫌報復,攻擊八和? ( No.2 )
日期:2007/06/09 10:52

只係越睇越奇怪,因為睇咗好多篇,好偏激,所以學老非君,又做吓啲偏激事.

因為看文章時,又發覺老非加引經據典,好似係邊度邊度抄好多嘢落嚟,所以有挾嫌報復感覺,如果唔係點會做咁多嘢,佢喺薛覺先嗰個topic都係攻擊性,所以學佢有此一問.可能最傻係叫人抽佢出嚟,呢啲係睇熊貓心態. (歡笑) (表情37)

Re: 請問老非君是誰,是否可以挾嫌報復,攻擊八和? ( No.3 )
日期:2007/06/09 11:14
留言者:口痕友

我明白閣下感受, 謠言止於智者! 共勉之!! (微笑) (微笑) (微笑)

Re: 請問老非君是誰,是否可以挾嫌報復,攻擊八和? ( No.4 )
日期:2007/06/09 11:45

但係我真係好想知道邊個係老非,我懷疑佢係女人.

好似背語,我係女人,所以係間碟.

老非君做法有啲似月刊個馬x,佢都曾經幾次用呢啲橋對人攻擊,有咩唔種意就鍾意數劇團演出觀眾人數,其實佢話得三成,我去睇係唔止,少係少,但係冇咁少,而且叫好,我記得一齊宵夜仲有品味個老編廖xx,佢都讚個戲有心思,仲有人問點解明知唐滌生係薛覺先個妹夫都咁樣寫,個編劇話避免出現任何爭端,因為唐滌生同薛覺先嗰妹離咗婚,而且所有在生的人都不可以寫,所以又冇林家聲,又冇白雪仙,佢唔係杜國威,唔怕粵劇觀眾爭議,所以我覺得都幾難,但係老非就挖資料嚟攻擊人.

因此想拉呢隻熊貓出嚟,睇吓係唔係有兩個大黑眼圈同烏雅咀咁啫!

Re: 請問老非君是誰,是否可以挾嫌報復,攻擊八和? ( No.5 )
日期:2007/06/10 15:22

老非可能即係問二王格式嗰TOPIC的白髮和紅顏,除咗因為又化名攻擊人之外,也很類似.

其實,我估老非係會用英文名FLORA留言的廖姓女子.有寫吓曲咁啦!

Page: [1] [2] < 回上一頁

- 阿立粵曲天地 -
聲明

阿立粵曲天地(以下稱本網)所有留言區是以即時上載留言的方式運作,本網對所有留言的真實性、完整性及立場,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網之立場,讀者不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性,讀者若因信賴留言而招致任何損失,本網概不負責。 由於所有留言區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題或涉及任何侵權行為,請聯絡本網。本網有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,亦不可上載任何侵權文章,照片,曲詞,錄音及影片,敬請自律。 所有網內留言或文章,留言者均不可保留文章或留言的個人或非個人版權權利,惟他人如需在別處引述或登出,請註明出處。