投稿一覽 > 過往記錄 > 瀏覽內容
中樂..的問題
日期:2007/05/09 22:43
留言者:仙子
電郵:carrieku00852@gmail.com

請問那位朋友知道那裡學.中樂.(工尺譜.教授) 學費不太貴?
二胡..小苑.和.秦琴.那個比賽容易學??
請給予意見..謝謝 (表情7)

Page: [1] < 回上一頁

Re: 中樂..的問題 ( No.1 )
日期:2007/05/17 22:04

哼..沒人理我就算..555555555555....... (大哭)

Re: 中樂..的問題 ( No.2 )
日期:2007/05/18 00:18
留言者:送給妳…

不要 … (大哭) 送枝花給妳… (微笑)

Re: 中樂..的問題 ( No.3 )
日期:2007/05/18 00:57
留言者:Tim

唔使發小姐脾氣, 等我做吓紅綠燈啦! 唔使錢, 不過自己就要奉獻多啲.

小阮和秦琴比較容易學. 如果你只係學來過日辰, 可以自學唔使搵人教. 你可以喺圖書館找有關嘅書參考, 啱嘅先至去書店買, 樂器可以喺樂器行買, 可以請教店員用什麼線, 點樣定絃, 買埋個調音器, 平貴都有, 悉從專便. 到時你鍾意幾時彈又得, 喺邊度彈又得, 行又可以彈, 企又可以彈, 彈mug都得啦!

Re: 中樂..的問題 ( No.4 )
日期:2007/05/18 09:23
電郵:carrieku00852@gmail.com

哼~仙子唔發火就沒人理,,什麼世道啊?
..仙子淚不流..知音人懶理.. Hi.(嘆氣.唔知點打.用Hi.頂住檔.)嘻嘻~ (大笑)

2樓.朵花不錯,係咁咦收住先,,

3樓說的自學買曲譜,我問過樂器行,,不是沒有買這些樂譜,要是有得買,用的是簡譜教學的,
要是有些地方用工尺譜教學,有幾人一起為一班的更好,可互相學習和指引

謝謝兩位回應.. (微笑)

Re: 中樂..的問題 ( No.5 )
日期:2007/05/18 09:40
留言者:Tim

小姐: 3樓搵暈都冇曲譜噃! 喺邊度呀?!

Re: 中樂..的問題 ( No.6 )
日期:2007/05/18 12:36

暈...三樓,意指回復人.就是你啦..哥哥仔..笨笨.. (表情36)

Re: 中樂..的問題 ( No.7 )
日期:2007/05/18 10:19

((( 小阮和秦琴比較容易學. 如果你只係學來過日辰, 可以自學唔使搵人教. 你可以喺圖書館找有關嘅書參考, 啱嘅先至去書店買, ))) 又系你講既..
圖書館,更加無工尺譜的教樂器,中樂器,比較難找..簡譜教結他,多的是..

Re: 中樂..的問題 ( No.8 )
日期:2007/05/18 10:21

大哥..你講的書..唔系曲諳咩??

Re: 中樂..的問題 ( No.9 )
日期:2007/05/18 11:38
留言者:456

仙子:想學二胡,洋琴,阮等中樂可致电雷海上師父,學費唔貴,教工尺譜,、由淺入深.电話:97553408在旺角上課

Re: 中樂..的問題 ( No.10 )
日期:2007/05/18 12:35

哦..好的,,我試試問問..謝謝你

Re: 中樂..的問題 ( No.11 )
日期:2007/05/30 18:00
留言者:下手

丁一老師.

Re: 中樂..的問題 ( No.12 )
日期:2007/05/31 02:20
留言者:ahmok

You can try instructional CD. I know a friend who learns er-woo that way.

Page: [1] < 回上一頁

- 阿立粵曲天地 -
聲明

阿立粵曲天地(以下稱本網)所有留言區是以即時上載留言的方式運作,本網對所有留言的真實性、完整性及立場,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網之立場,讀者不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性,讀者若因信賴留言而招致任何損失,本網概不負責。 由於所有留言區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題或涉及任何侵權行為,請聯絡本網。本網有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,亦不可上載任何侵權文章,照片,曲詞,錄音及影片,敬請自律。 所有網內留言或文章,留言者均不可保留文章或留言的個人或非個人版權權利,惟他人如需在別處引述或登出,請註明出處。